x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Cazul “Bricheta” - Absolvit

Cazul “Bricheta” - Absolvit

de Marius Mihalcea    |    29 Mar 2008   •   00:00
Cazul “Bricheta” - Absolvit

CCA a stabilit ieri că centralul Alexandru Deaconu a procedat corect atunci când a decis oprirea meciului Rapid – Steaua.Comisia Centrală a Arbitrilor, care s-a pronunţat asupra încadrării regulamentare a deciziei lui Deaconu de a întrerupe meciul din Giuleşti la solicitarea Comisiei de Disciplină a FRF, şi-a justificat poziţia invocând mai multe capitole din Legile Jocului autorizate de FIFA.

CCA a stabilit ieri că centralul Alexandru Deaconu a procedat corect atunci când a decis oprirea meciului Rapid – Steaua.

 

 

Comisia Centrală a Arbitrilor, care s-a pronunţat asupra încadrării regulamentare a deciziei lui Deaconu de a întrerupe meciul din Giuleşti la solicitarea Comisiei de Disciplină a FRF, şi-a justificat poziţia invocând mai multe capitole din Legile Jocului autorizate de FIFA.

 

 

PUNCT CU PUNCT. Două articole prevăzute de Legile Sportului îi dau dreptate lui Deaconu. Astfel, la articol 5, paragraful Competenţe şi obligaţii, alineatul 7, se stipulează că arbitrul poate să oprească jocul temporar, să-l suspende sau să-l oprească definitiv din cauza unor evenimente neprevăzute, indiferent de natura lor. Articolul 5, alineatul 2 din capitolul Instrucţiuni şi îndrumări suplimentare pentru arbitri susţine, la rândul lui, decizia lui Deaconu, menţionând că “dacă un obiect aruncat de către un spectator loveşte arbitrul, pe unul dintre asistenţi sau pe un jucător sau un oficial al echipei, arbitrul poate lăsa jocul să continue, să-l întrerupă sau să-l oprească definitiv, în funcţie de gravitatea incidentului”. Alineatul 2 din capitolul Deciziile arbitrului îl acoperă pe Deaconu şi în privinţa faptului că nu a acordat organizatorilor 3 minute pentru restabilirea ordinii: “Arbitrul îşi poate schimba o decizie care, după părerea sa sau ca urmare a unei consultări cu un arbitru asistent îşi dă seama că nu este corectă, cu condiţia ca jocul să nu fi fost reluat sau să se fi terminat”.

 

 

 

Aşteptare lungă la Comisia lu’ Peşte

 

 

Preşedintele Comisiei de Disciplină, Daniel Marin Cernat, a venit la sediul LPF în jurul orei 16:15. “Sunt cel mai necăjit om din România, este cea mai grea zi din viaţa mea”, a apucat să şoptească acesta. După 15 minute au ajuns arbitrul Alexandru Deaconu şi asistentul Nicolae Marodin. După ei au sosit şi oficialii Stelei, Valeriu Argăseală şi ai Rapidului, Nicolae Manea şi George Copos, ultimii foarte încrezători. Şedinţa a început la ora 17:00. Rapid a contestat soluţia dată de CCA în privinţa aplicării regulamentului de către Deaconu. După două ore şi jumătate nu se dăduse nici un verdict. Exista pericolul unei noi amânări. Afară, peste 50 de ziarişti aşteptau verdictul!

×
Subiecte în articol: sport deaconu