x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport CCA - Vâlcea renunţă la vară

CCA - Vâlcea renunţă la vară

de Ionut Paduraru    |    21 Mar 2008   •   00:00
CCA - Vâlcea renunţă la vară

Gheorghe Constantin “Vâlcea” a anunţat ieri că va renunţa la funcţia de preşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor la finalul acestui sezon. Şeful CCA, al cărui mandat era valabil până în 2009, nu a dorit să dezvăluie motivele renunţării.

Gheorghe Constantin “Vâlcea” a anunţat ieri că va renunţa la funcţia de preşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor la finalul acestui sezon. Şeful CCA, al cărui mandat era valabil până în 2009, nu a dorit să dezvăluie motivele renunţării.

 

 

Constantin a invocat motive personale, dar a precizat şi că unele cauze nu le va face publice niciodată. “Sunt obosit şi las pe alţii în locul meu, a venit momentul să mă gândesc la familie şi la sănătatea mea. Este o decizie irevocabilă. Nimeni şi nimic nu mă va mai putea întoarce, poate doar o minune, dar nu cred. S-au adunat multe, dar să nu se gândească cineva că eram în situaţia iminentă de a fi dat afară şi am ales această variantă. Pe de alta parte, sunt motive pe care nu le voi dezvălui nimănui, niciodată”, a spus şeful CCA.

 

 

DECORATIV. Oamenii de fotbal din România sunt de părere că Gheorghe Constantin va renunţa la funcţie deoarece aceasta are un rol mai mult decorativ, delegarea arbitrilor la meciuri fiind acum făcută de Ionuţ Lupescu. “S-o fi săturat şi el. Oricum, ce treabă mai avea preşedintele CCA, că nu mai avea nici o treabă. Fiind un tip mai moale, a fost încălecat”, a spus preşedintele LPF, Dumitru Dragomir. “Funcţia de preşedinte al CCA este mai mult decorativă, probabil de-asta pleacă. Oricine ar veni în fruntea CCA mare lucru nu se schimbă, există acum un lot de arbitri tineri şi fără experienţă. Vom mai avea de suportat doi-trei ani până când vor căpăta experienţă”, a comentat şi preşedintele liderului CFR Cluj, Iuliu Mureşan. Singurul care l-a acuzat pe Constantin a fost preşedintele de onoare al Ceahlăului, Gheorghe Ştefan: “Trebuia să demisioneze mai demult şi să-i ia cu el şi pe arbitrii pe care i-a promovat şi care s-a văzut clar că nu au ce căuta în prima ligă. Până nu se vor lua măsuri drastice, de excludere a celor care greşesc într-o singură direcţie, cu intenţie, nimic nu se va schimba în arbitraj”.

ionut.paduraru@jurnalul.ro

 

 

Acuzaţii

 

 

Patronul Rapidului, George Copos, nu crede că plecarea lui Gheorghe Constantin va avea efecte benefice. “Demisia domnului Constantin nu rezolvă cu nimic problema arbitrajului. Dânsul este un om de onoare, care n-a fost lăsat să muncească. Problema arbitrajului este Ionuţ Lupescu”, a spus Copos, care a răspuns şi la acuzaţiile lui Lupescu potrivit cărora oficialul giuleştean “a legalizat şpaga în arbitraj”: “Lupescu trăieşte pe altă lume, să-l lăsăm în pace”.

 

 

Neutru

 

Arbitrul Augustus Constantin a aflat de la colegi că tatăl său va demisiona de la conducerea CCA. “Am auzit despre demisia tatălui meu, dar nu vreau să comentez. Plecarea lui nu mă va afecta, deoarece nu am avut parte de favoruri cât timp a fost şeful arbitrilor din România. Sunt fiul lui, dar de când sunt eu arbitru s-au schimbat mai mulţi şefi la CCA. Nu se poate spune că am fost avantajat cu ceva, din contră”, a spus Augustus Constantin.

 

 

Crăciunescu: “CCA nu mai există”

 

Preşedinte al CCA înaintea mandatului lui Constantin, Ion Crăciunescu a aruncat şi el problema arbitrajului pe umerii şefilor FRF. “Este normal să îşi dea demisia. Păi, ce să mai facă acolo? Arbitrajul este pe alte mâini, alţii stabilesc soarta. Nu vedeţi ce petarde de fum dau Sandu şi Lupescu? Ce diversiuni încearcă? Mă aşteptam la această decizie. CCA nici nu mai există, nu mai are putere de decizie în nici un domeniu. Cred că Gheorghe Constantin le-a făcut o viaţă imposibilă pe acolo”, a spus Crăciunescu, adăugând că înlocuitorul ideal al lui Gheorghe Constantin ar putea fi Dan Petrescu, zis şi “Fibră”.

×
Subiecte în articol: sport constantin