x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport CE de gimnastica - Rezultat satisfacator, inca mai existam!

CE de gimnastica - Rezultat satisfacator, inca mai existam!

de Madalina Corbeanu    |    02 Mai 2006   •   00:00
CE de gimnastica - Rezultat satisfacator, inca mai existam!

La finele Campionatelor Europene de gimnastica de la Volos se observa ca talentul de exceptie al Catalinei Ponor nu justifica retragerea ei din activitate si ca Sandra Izbasa are suficiente resurse pentru a deveni o mare campioana. De asemenea, echipa de junioare este pregatita sa calce pe urmele "fetelor noastre de aur". Desi fetele au facut greseli in competitia pe echipe, care le-a adus doar argintul, rezultatul este satisfacator. S-au castigat cinci medalii la senioare: doua de aur (Cata-li-na Ponor - barna si Sandra Izbasa - sol), una de argint (in concursul pe echipe) si doua de bronz (Sandra Izbasa - barna si Catalina Ponor - sol). La junioare, Romania a obtinut o medalie de aur (Aluissa Lacusteanu - sol), trei de argint (in concursul pe echipe, Andreea Grigore - barna si sol) si una de bronz (Aluissa Lacusteanu - barna).

ACASA. Gimnastele au revenit ieri in tara, fiind intampinate cu flori la aeroport de rude si de prieteni. Si aici, tot Catalina Ponor a reusit sa fie in centrul atentiei, dupa ce l-a imbratisat si l-a sarutat lung pe iubitul ei, gimnastul Robert Stanescu.

PROCENTE
"Nu m-am razgandit in privinta retragerii. In proportie de 90% ma retrag. Mi se pare imposibil sa ma intorc in gimnastica dupa acest Campionat European, iar acum tot ce-mi doresc este o pauza indelungata. Voi discuta cu federatia si cu COSR, iar apoi imi voi face planurile pentru viitor"
Catalina Ponor

NEMULTUMIT
"M-am tinut de cuvant, asa cum am promis inaintea plecarii: fiecare gimnasta s-a intors cu o medalie la gat. Asta nu inseamna ca sunt multumit. Niciodata nu voi fi. Acum urmeaza Campionatele Mondiale, iar, din punctul meu de vedere, urmatoarea competitie e totdeauna cea mai grea"
Nicolae Forminte
antrenor lot feminin

SE RETRAGE PONOR?
Chiar daca a plans dupa ce echipa de gimnastica a Romaniei a pierdut titlul european la Volos, Catalina Ponor si-a incheiat cariera cu fruntea sus. In pofida acumularii unor kilograme in plus, a unei accidentari la mana si a durerilor de spate, Catalina a reusit sa ia aurul la barna care a consacrat-o. "Aceasta este ultima mea competitie. Ma simt prea obosita pentru a continua si nu vreau sa-mi risc sanatatea", a declarat tripla campioana olimpica in varsta de 19 ani. Cu toate acestea, oficialii FRG vor incerca sa o determine pe gimnasta sa-si schimbe hotararea. "N-as spune suta la suta ca Ponor se va retrage. Nu cred ca-si va termina cariera aici", a spus Adrian Stoica, presedintele FR de Gimnastica.

×
Subiecte în articol: sport ponor