x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport CFR Cluj a câştigat Supercupa României

CFR Cluj a câştigat Supercupa României

26 Iul 2009   •   00:00
CFR Cluj a câştigat Supercupa României
Sursa foto: Cristi Preda/GSP/Intact Images

CFR Cluj este prima echipă din afara Capitalei care reuşeşte să cucerească Supercupa, după o victorie, 4-3, în faţa campioanei Unirea Urziceni care a necesitat prelungiri şi lovituri de departajare.







Abia dacă s-au strâns 2.000 de suflete la finala Supercupei de aseară, din "Giuleşti". "Am auzit că s-au vântut doar câteva sute de bilete, e de tot râsul. Nu contează, oricum este un trofeu pe care dorim să-l câştigăm", a spus Eugen Trică, recent revenit în lotul clujenilor. Probabil că şi finala între două echipe din provincie a îndepărtat microbistul care trăieşte pentru cele trei mari echipe bucureştene, Dinamo, Steaua şi Rapid, dar regretele au existat, meciul fiind unul care merita mai mult.

Pe teren, campioana Unirea Urziceni şi câştigătoarea Cupei, CFR Cluj, au oferit un fotbal frumos, singura pată neagră fiind nervii tehnicianului ialomiţenilor, Dan Petrescu. Rebelul a protestat în stilu-i caracteristic la o decizie a centralului Georgian Ionescu, cerând o eliminare a lui Deac, şi a fost trimis în tribună, într-un moment în care CFR-ul deschisese scorul prin Cadu ('42), reluare cu capul după un corner.

La reluare, fără antrenor pe bancă, Urziceniul a forţat şi a reuşit egalarea printr-o reuşită de excepţie a lui Sorin Frunză din lovitură liberă ('54). Ardelenii au forţat spre final, însă portarul Cătălin Grigore, dar şi ghinionul, la bara lui Kone, au dus meciul în prelungiri. Unde s-a riscat foarte puţin, jucându-se mai mult la trecerea timpului. A venit şi eliminarea lui Deac ('114), dar nu s-a mai întâmplat nimic.

Totul s-a decis la loteria penalty-urilor. Campionii au rămaş codaşi de la 11 metri, la fel şi clujenii, însă nervii ialomiţenilor au fost mai slabi în cele din urmă. A fost 1-1 la final şi 4-3 după loviturile de departajare, iar trofeul a luat drumul Clujului. Cele două echipe se vor reântâlni duminică în Gruia, în prima etapă de campionat. "A fost loterie, nu am ce să reproşez băieţilor", a declarat managerul general al Unirii, Mihai Stoica.


SELECŢIONERUL A FOST ÎN GIULEŞTI

Antrenorul echipei naţionale, Răzvan Lucescu, a fost prezent aseară în tribuna oficială a stadionului "Giuleşti - Valentin Stănescu", dorind să urmărească posibili selecţionabili pentru amicalul cu Ungaria, din 7 august. "Era normal să vin la acest meci. Am o listă de fotbalişti care evoluează la cele două echipe, însă porţile echipei naţionale sunt deschise pentru oricine", a declarat Lucescu junior. La partidă au mai asistat o serie de VIP-uri, în frunte cu preşedintele FRF, Mircea Sandu, alături de directorul general, Ionuţ Lupescu.

De asemenea, la tribuna oficială au mai luat loc impresarul Victor Becali, antrenorul Stelei, Cristiano Bergodi, alături de secundul său, Renzo Rossi, Nicolae Manea şi Vasile Şiman. "Din păcate, interesul a fost scăzut, probabil că oamenii s-au plictisit de fotbal. Dar sperăm cu toţii ca sezonul viitor să fie altfel", a declarat Mircea Sandu.


CFR Cluj - Unirea Urziceni: 1-1
A înscris Frunză, în urma unei execuţiei unei lovituri libere.



CFR Cluj - Unirea Urziceni: 1-0
A înscris Cadu, în urma unui corner executat în careul celor de la Unirea.


Echipele de start
Unirea Urziceni: Grigore - Maftei, Galamaz, Bruno Fernandes, Bordeanu - Apostol, Paraschiv, Brandan, Frunză - Bilaşco, Rusescu
Rezerve:
Tudor, Mehmedovic, Pădureţu, Onofraş, Dănălache, Epaminonda Nicu, Ricardo

CFR: Nuno Claro - Tony, Cadu, Alcantara, Panin - Dani - Culio, Peralta -  Deac, Ruiz, Mara
Rezerve:
Stăncioiu, Mureşan, Leao, Trică, Dubarbier, Kone, Traore

×