x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport CFR Cluj – Farul 2-1 - Le-a trecut glonţul

CFR Cluj – Farul 2-1 - Le-a trecut glonţul

de Mihai Igirosanu    |    21 Mar 2008   •   00:00
CFR Cluj – Farul 2-1 - Le-a trecut glonţul

Trupa lui Ioan Andone a întors miercuri seară un joc pe care l-a pornit defectuos. Finalul i-a găsit în extaz pe clujeni, iar preşedintele Iuliu Mureşan a declarat că CFR-ul este aproape campioană.

Trupa lui Ioan Andone a întors miercuri seară un joc pe care l-a pornit defectuos. Finalul i-a găsit în extaz pe clujeni, iar preşedintele Iuliu Mureşan a declarat că CFR-ul este aproape campioană.

 

 

Eroarea lui De Sousa din minutul 7, când i-a pus pe tavă lui Todoran golul de 0-1, a atârnat greu pentru clujeni, care au făcut o primă repriză extrem de slabă. După pauză, Andone a făcut o mutare inspirată, înlocuindu-l pe portughezul Semedo cu argentinianul Dubarbier, acesta din urmă fabricând golul victoriei, marcat de cel mai eficient jucător al CFR-ului, Eugen Trică. Reuşita de 1-1, care i-a aparţinut suedezului Dorsin, a fost neregulamentară, fundaşul scandinav aflându-se într-un ofsaid nesemnalizat de Zoltan Szekely.

 

 

ÎNGRIJORARE. “Am început foarte prost meciul, probabil a fost cea mai proastă primă repriză de acasă din această primăvară. Am arătat o mare nesiguranţă în defensivă, dar repriza a doua a fost în regulă, mai ales că jucătorii Farului au căzut din punct de vedere fizic. Dacă cei de la Farul făceau 2-0, la ocaziile pe care le-au avut după primul gol, noi nu cred că mai puteam face nimic. Sunt îngrijorat de jocul nostru. La pauză le-am spus să nu mă ia vreunul la mişto, că îi trimit pe toţi în ţara lor, să nu-şi bată joc de investiţiile care au fost făcute aici. Toţi au prime la fel, au masă, casă şi când se apelează la ei trebuie să joace. Eu vreau să ajungem să jucăm măcar ca în turul campionatului din punct de vedere al ritmului, al tempoului pe care îl impunem. Mai e mult de muncă la echipă”, a declarat după meci antrenorul gazdelor, Ioan Andone. “Intrarea lui Dubarbier în joc a fost una foarte bună şi îmi reproşez că nu l-am folosit titular. Semedo a avut o problemă familială şi asta îl marchează”, a mai punctat tehnicianul clujenilor. “Sunt fericit pentru primul gol la CFR. Nu cred că titlul e câştigat, aşa cum a zis preşedintele Mureşan. Noi vom lupta să câştigăm fiecare meci”, a spus autorul golului de 1-1, suedezul Mikael Dorsin.

mihai.igirosanu@jurnalul.ro

 

 

 

Acuze

 

Patronul Farul, Gheorghe Bosânceanu , a incriminat şi el ieri greşeala asistentului Zoltan Szekely la golul lui Dorsin: “Aproape meci de meci trebuie să facem memorii pentru greşeli grave împotriva Farului. Riscăm să picăm în derizoriu. Anul trecut am făcut 11 memorii şi doar la cele care au fost potrivnice din primul şi până în ultimul minut. Nu pot să înţeleg cum a fost delegat Zoltan Szekely. Greşelile au fost doar pe partea acestui asistent. Greşelile împotriva Farului sunt grave şi influenţează rezultatele. Nu e vorba despre 60%-70% împotriva Farului, ci despre 99%”.

 

 

Reproşuri

 

 

Antrenorul Farului, Ion Marin, s-a arătat nemulţumit din cauza prestaţiei arbitrilor, acuzând ofsaidul din care CFR Cluj a egalat, prin suedezul Dorsin. “Farul a venit aici, la Cluj, să joace fotbal şi a demonstrat că poate juca un fotbal foarte bun. La pauză am vrut să ţinem adversarul cât mai departe de poarta noastră, dar am primit acel gol din ofsaid şi am fost puţin debusolaţi. Am mai luat încă un gol, pe final ne-sam revenit, am avut vreo două ocazii, dar jucătorii au fost lipsiţi de concentrare în faţa porţii. Am informaţii că a fost ofsaid clar la golul lui Dorsin. Acele butoane despre care se vorbeşte în presă sunt mânuite de peste tot. Farul a demonstrat că merită să rămână în Liga 1. Probabil tot cu butoane se va retrograda şi probabil aşa se va câştiga şi acest campionat. Fără greşelile de arbitraj, Farul pleca de la Cluj cu cu cel puţin un punct. CFR nu e o echipă care are nevoie de ajutorul arbitrilor”, a spus Ion Marin.

×
Subiecte în articol: sport farul