x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport CFR Cluj - FC Vaslui 2-2 / Dorinel spune adio nationalei

CFR Cluj - FC Vaslui 2-2 / Dorinel spune adio nationalei

de Ionut Paduraru    |    02 Oct 2006   •   00:00
CFR Cluj  -  FC Vaslui 2-2 / Dorinel spune adio nationalei

Dupa a doua partida consecutiva fara victorie in campionat, 2-2 pe teren propriu cu FC Vaslui, antrenorul-jucator al clujenilor, Dorinel Munteanu, si-a anuntat retragerea din echipa nationala a Romaniei.

Munteanu, care a implinit in luna iunie 38 de ani, l-a anuntat astfel pe selectioner ca nu mai poate face fata si la prima reprezentativa, alegand sa-si continue activitatea doar la echipa de club. "Am vrut sa joc in repriza a doua, dar s-au intamplat foarte multe in aceasta saptamana, incat nu am putut nici macar sa vorbesc cu Piturca. Din pacate, trebuie sa renunt la echipa nationala, pentru ca nu fac fata. Decizia mea de a nu mai evolua la echipa nationala este definitiva si irevocabila", a explicat tehnicianul. Dorinel Munteanu este cel mai selectionat jucator roman din toate timpurile, cu 131 de prezente in prima reprezentativa, el participand la doua turnee finale de Campionat Mondial, in 1994 si in 1998, si alte doua de Campionat European, in 1996 si in 2000.

INLOCUIRE. Munteanu a comentat si posibilitatea de a fi demis de la carma echipei clujene. "Chiar daca am sa plec de la club, nu am sa raman somer mult timp. Este greu sa spun daca voi pleca sau nu de la echipa. Voi analiza, iar la timpul potrivit voi anunta public acest lucru. La echipa nu este tensiune", a spus Munteanu, care a dat vina pe arbitraj pentru pierderea celor doua puncte: "Nu cred ca trebuie sa se ia masuri impotriva jucatorilor, ei si-au facut treaba. Arbitrajul a fost strigator la cer. Sper sa se trezeasca cineva in ceasul al 12-lea si sa faca dreptate. Nu credeam ca niste arbitri pot sa fie atat de partinitori".
ATACURI
Desi presedintele Iuliu Muresan si patronul Arpad Paszkany nu au venit la meci, cel din urma a declarat ca nu se pune problema inlocuirii lui Dorinel Munteanu. "In ultima perioada au fost prea multe atacuri la adresa echipei noastre. Ba cu jucatori dopati, ba cu schimbarea lui Dorinel Munteanu", a spus Paszkany. Finantatorul a acuzat prestatia centralului Marius Martis, reclamand un penalty neacordat si faptul ca un gol al oaspetilor a fost marcat dupa un fault in atac: "Arbitrajul a fost miselesc. Moggi, din Italia, si ai lui sunt copii mici".
DEBUT BUN
Viorel Hizo s-a declarat multumit de rezultatul de egalitate obtinut in primul sau meci la conducerea lui FC Vaslui. "Cred ca rezultatul este echitabil si cu putina atentie puteam pleca cu trei puncte. Jucatorii au avut o atitudine pozitiva. Am reusit un punct care pentru unii era nesperat", a spus Hizo, care nu a fost de acord ca echipa sa a fost favorizata de arbitraj: "Din moment ce am avut jucatori cu arcadele sparte, nu cred ca mai este loc de comentarii. In nici un caz Vasluiul nu a fost avantajata, s-a gresit si de o parte, si de alta".

×
Subiecte în articol: sport munteanu echipa