x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport CFR Cluj – Rapid 1-0 - Şi-au frînt aripile

CFR Cluj – Rapid 1-0 - Şi-au frînt aripile

de Marius Mihalcea    |    15 Apr 2008   •   00:00
CFR Cluj – Rapid 1-0 - Şi-au frînt aripile

La capătul unui meci în care n-au fost ei înşişi, giuleştenii şi-au luat adio definitiv de la locul secund, însă au păstrat nealterat suspansul în ceea ce priveşte lupta pentru titlu.

La capătul unui meci în care n-au fost ei înşişi, giuleştenii şi-au luat adio definitiv de la locul secund, însă au păstrat nealterat suspansul în ceea ce priveşte lupta pentru titlu.

 

 

Dacă ar fi învins la Cluj şi ar fi beneficiat de o decizie favorabilă a Curţii de Arbitraj pentru Fotbal în cazul “Bricheta”, elevii lui Marian Rada s-ar fi apropiat la numai două puncte de CFR şi ar fi avut şanse reale să prindă locul secund. În Gruia însă, nici măcar faptul că în turul trei preliminar al Ligii Campionilor ar fi fost capi de serie şi astfel ar fi putut evita echipele de calibru ale Europei nu i-a ajutat pe giuleşteni să se mobilizeze, ei nereuşind să pericliteze nici o clipă poarta apărată de Nuno Claro.

 

 

NEGAŢIE. La finalul partidei, giuleştenii au admis că prestaţia lor nu s-a ridicat la nivelul aşteptărilor, cu menţiunea că nu s-au predat deliberat. “Am fost anunţaţi că avem o primă de 10.000 de euro de om, dar un jucător cînd intră pe teren se gîndeşte la onoarea sa, nu la bani. Nu mi-a plăcut deloc acest campionat, pentru că nu s-a decis în totalitate pe teren. CFR are o echipă bună şi sper să cîştige campionatul, fiindcă ei ne-au bătut pe teren”, a fost declaraţia plină de contradicţii, dar şi de curtuoazie la adresa formaţiei lui Ioan Andone, dată de portarul Rapidului, Dani Coman. Acţionarul giuleştenilor, George Copos, a păstrat linia: “Oamenii de la Cluj merită să aibă o echipă în Liga Campionilor”. Fundaşul dreapta portughezo-francez al CFR-ului, Tony, le-a întors amabilitatea rapidiştilor: “S-a jucat bine şi doar în teren. Dovadă stau faulturile pe care le-a făcut Rapid. Rapid merită să joace în Cupa UEFA, a demonstrat-o şi-n acest meci”. “Rapid merită să fie pe podium anul acesta”, a spus preşedintele ardelenilor, Iuliu Mureşan. “Nu ştiu ce este acela blat, este exclus ca noi să fi dat meciului CFR-ului. De-acum obiectivul Rapidului este să joace în Cupa UEFA şi să ajungă în primăvara europeană”, a afirmat preşedintele CA al Rapidului, Constantin Toma.

 

marius.mihalcea@jurnalul.ro

 

 

Programul pe ultimele 5 etape ale candidatelor la titlu

 

 

Steaua

Oţelul (d)

Poli Timişoara (a)

“U” Craiova (d)

Dinamo (d)

Gloria Buzău (a)

CFR Cluj

UTA (d)

FC Vaslui (a)

Dacia Mioveni (d)

Gloria Bistriţa (a)

“U” Cluj (d)

Rapid

Pandurii (a)

Unirea Urziceni (d)

Dinamo (a)

UTA (a)

FC Vaslui (d)


Steaua – Universitatea Cluj 4-0

Fără Lovin, suspendat, M. Ră­doi şi D. Goian, accidentaţi, trupa lui Marius Lăcătuş a învins-o asea­ră categoric pe Universitatea Cluj şi a revenit în fruntea clasamentului Ligii 1. Primul gol al întîlnirii a fost marcat de Pleşan, care a fructificat cu capul centra­rea lui Nicoliţă (foto dreapta). Într-un moment în care ardelenii ameninţau tot mai serios poarta lui Zapata, polonezul Golanski a risipit emoţiile celor aproximativ 10.000 de spectatori punctînd cu un şut de la 25 de metri. Steaua a mai înscris de două ori în ultimele secvenţe ale partidei, prin Neaga şi Dayro Moreno.

 

 

 


Ponderaţi

 

 

Steliştilor nu le-a picat deloc bine evoluţia extrem de modestă a rapidiştilor, însă s-au ferit să-i acuze pe aceştia în mod direct de “non-combat”. “CFR a cîştigat pe merit, dar mă aşteptam la mai mult de la Rapid, mă aşteptam să joace mai agresiv. Ceea ce nu mi se pare însă normal este ca un jucător al Rapidului, Dani Coman, să spună că vrea ca CFR să ia titlul, mai ales după ce au pierdut în meciul direct”, a spus managerul general al Stelei Adrian Ilie.

 

 

 

Trică: “Toată ţara împotriva Stelei”

 

 

Eugen Trică, care nu a jucat în meciul cu Rapid, fiind suspendat, a salutat succesul echipei sale, dar şi reacţia suporterilor grupării din Grant, aceştia aplaudînd la final ambele echipe. “Sper ca Steaua să se încurce! Cine e Steaua? Toată ţara trebuie să fie împotriva Stelei, toate echipele din provincie. E normal ca suporterii rapidişti să se bucure pentru noi”, a spus Trică. “Rapid a demonstrat că este o echipă bună, care joacă fotbal. M-am temut de acest meci, fiindcă dacă pierdeam era în pericol şi locul doi”, a spus antrenorul ardelenilor, Ioan Andone.

×
Subiecte în articol: sport cluj rapid