x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport CFR CLUJ / Să scoatem măcar un punct

CFR CLUJ / Să scoatem măcar un punct

de Ionut Paduraru    |    08 Dec 2008   •   00:00
CFR CLUJ / Să scoatem măcar un punct

CFR Cluj îşi va lua mâine adio de la Liga Campionilor cu un meci fără mi­ză contra lui Chelsea, ardelenii ne­a­vând nici o şansă de a părăsi ultimul loc al Grupei A.



Chiar dacă partida de la Londra va conta pentru clujeni doar în statistici, preşedintele Iuliu Mureşan do­reşte de la elevii lui Maurizio Trombetta o comportare onorabilă şi obţinerea unui rezultat de egalitate. "E păcat că e ul­tima partidă. Atât s-a putut. Băieţii au în­cer­cat să obţină mai mult, dar n-a ieşit. Pentru prima participare eu zic că e ono­rabil. Chiar dacă pare imposibil, mi-ar face plăcere să terminăm cum am în­ce­put, adi­­­că să scoatem un punct la Londra. Me­ciul e important pentru Chelsea, pentru noi contează doar la impresia artistică, la onoare. Vom încerca să jucăm bine şi să smulgem un punct", a spus ieri Mu­re­şan la aeroportul din Cluj, înainte de plecarea echipei spre Londra. Preşedintele grupă­rii clujene nu a călătorit în acelaşi charter cu jucătorii, dar a ajuns totuşi aseară în capitala Angliei.

Şi jucătorii campioanei României cred că toată presiunea apasă pe umerii lui Chelsea, împotriva căreia speră să obţină din nou un rezultat mare, după ce partida tur dintre cele două echipe s-a terminat la egalitate, 0-0. "Meciul va fi unul dificil şi pentru Chelsea, pentru că în cazul unui eşec pot rata calificarea din grupe", a spus portarul Stăncioiu, completat apoi de Dubarbier: "Chiar dacă nu mai avem şanse de calificare în primăvara europeană, mergem la Londra să facem un meci bun. Vom juca pe o arenă celebră, unde va fi o atmosferă deosebită, împo­triva unor jucători valoroşi. Va fi o experienţă unică şi trebuie să arătăm cel mai bun fotbal". Pentru portughezul Dani, me­­ciul de pe Stamford Bridge are şi o semnificaţie deosebită, deoarece va juca împotriva idolului său, Deco. "Am un respect deosebit pentru Deco, care este idolul meu. În opinia mea, Deco e cel mai bun mijlocaş al lumii. Va fi o onoare să schimb tricoul de joc cu el. Dar până atunci ne aşteaptă un meci foarte dificil. Chelsea este marea favorită, va fi mult mai greu, pentru că şi ei au nevoie de o victorie. Scolari este un tehnician foarte bine cotat, a făcut treabă la naţionala Portugaliei, însă pe noi nu ne interesează problemele lor. Nu vom arunca prosopul înainte de fluierul final. Londra e un oraş frumos, dar nu mergem acolo în vacanţă, la plimbare. Un meci cu Chelsea pe Stamford Bridge este unul special pentru orice jucător", a spus Dani. Astăzi, de la ora României 18:00 se va desfăşura antrenamentul oficial al clujenilor de pe stadionul Stamford Bridge.

BOLTON – CHELSEA 0-2
Echipa antrenată de Luiz Felipe Scolari a câştigat ultima partidă dinaintea confruntării cu CFR Cluj, 2-0 în deplasare cu Bolton Wanderers, în etapa a 16-a din Premier League. Golurile grupării londoneze au fost marcate în prima repriză de Anelka (’9) şi de Deco (’21). Luiz Felipe Scolari a folosit în partida cu Bolton ur­mă­torii jucători: Cech – Bosingwa (’89 Ivanovici), Terry, Alex, Ashley Cole – Mi­kel, Kalou (’83 Ferreira), Lampard, Ballack – Deco, Anelka. După 16 etape, Chel­sea ocupă locul secund în clasamentul din Anglia, cu 36 de puncte, unul mai puţin de cât liderul Liverpool.

ARBITREAZĂ FROJDFELDT
UEFA a anunţat ieri că partida dintre Chel­sea şi CFR Cluj va fi condusă de arbitrul suedez Peter Frojdfeldt, care va fi ajutat de conaţionalii săi Henrik Andren şi Magnus Sjoblom. Frojdfeldt, în vârstă de 44 de ani, a condus meciuri la Campio­na­te­le Europene din 2004 şi 2008, dar şi ultima finală a Cupei UEFA, dintre Zenit Sankt Petersburg şi Glasgow Rangers. Su­e­dezul a purtat noroc şi naţionalei Ro­mâ­niei, pe care a arbitrat-o în victoria ob­ţi­nu­tă cu 3-1, pe teren propriu, în faţa Be­la­ru­sului, în preliminariile Euro-2008.

×
Subiecte în articol: sport