x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport CFR-ul se încheagă în Antalya

CFR-ul se încheagă în Antalya

de Mihai Igirosanu    |    06 Feb 2009   •   00:00
CFR-ul se încheagă în Antalya

Campioana en-titre, CFR Cluj, se află de ieri în Turcia, pentru un cantonament de zece zile în Antalya. Consilierul sportiv Duşan Uhrin jr şi antrenorul principal Ales Jindra au deplasat un lot de 26 de jucători, iar primul meci amical este mâine cu Litex Loveci.



Pe lângă partida cu bulgarii de la Litex, clujenii vor mai disputa două jocuri de verificare, la 9 februarie cu polonezii de la GKS Belchatow şi la 11 februarie cu echipa croată Slaven Koprivnica. La plecarea spre Bosfor, preşedintele CFR-ului, Iuliu Mureşan a declarat: "E important să obţinem cât mai multe victorii pentru a ne consolida moral, a ne menţine, pentru a avea încredere în noi şi pentru a ne arăta nouă, în primul rând, dar şi la alţii, că suntem o echipă care poate şi merită să ia campionatul. Sigur, în ultimele partide se va folosi o formulă de echipă cu care se va începe campionatul". Oficialul clujean a mai completat: "Vor lipsi câţiva jucători. Şi Pereira şi Emmanuel Kone vor trebui să plece la echipele naţionale. Yssouf Kone cred că nu va pleca pentru că nu a primit viza de Franţa". Despre scandalul stenogramelor şi acuzaţiile dinspre Ghencea, Mureşan a spus: "Nu mă interesează ce spune nu ştiu cine despre noi. Nu este adevărat. Am văzut miercuri seară că a confirmat şi Dorinel Munteanu. Sunt nişte mizerii. Vor să distragă atenţia de la ce au făcut ei, spre alţii care nu au făcut". Altfel, împrumutat de CFR la Newell’s Old Boys, atacantul Christian Fabbiani are mari şanse de a evolua pentru River Plate. Conform cotidianului El Argentino, cele două cluburi au ajuns deja la un acord pentru transferul "Căpcăunului" în schimbul sumei de 500.000 de dolari.  

Balint are 11 titulari

După victoria obţinută miercuri, 2-1 cu Cracovia, antrenorul formaţiei FC Timişoara, Gabi Balint, s-a declarat extrem de satisfăcut de lot: "Acesta este lotul cu care vom continua. Toţi sunt jucători care pot evolua în primul 11 şi le-am spus asta. Vom fi foarte atenţi la randamentul pe care-l vor oferi în meciurile amicale. Trebuie să ne consolidăm echipa de start a returului, trebuie să se lege şi relaţiile de joc", a precizat tehnicianul. în ceea ce priveşte amicalul cu polonezii, Balint a spus: "Jucătorii s-au dăruit, au dorit foarte mult să câştige şi s-au ridicat la nivelul de luptă al polonezilor".

FC Argeş, post 0-9

La două zile după ruşinosul eşec, 0-9 în meciul amical cu portughezii de la Academica Coimbra, FC Argeş şi-a făcut public programul partidelor de verificare pe care le va susţine în cantonamentul din Cipru, în perioada 10-20 februarie, sperând să evite şi alte dezastre. Adversarii piteştenilor vor fi Lokomotiv Sofia (Bulgaria), Gornik Zabrze (Polonia), Enosis Paralimni şi Ethnikos Achna, ambele din Cipru. Antrenorul Ionuţ Badea a încercat să explice deja celebrul 0-9: "În echipa noastră au jucat majoritatea rezervelor. în plus, am făcut în dimineaţa meciului un antrenament destul de dur şi tot lotul a fost obosit".

"A fost bine şi în primul stagiu. Un singur antrenament s-a transformat din antrenament la teren în antrenament la sală. În Turcia nu mergem la plajă, nici prea multă căldură nu e bună"
Iuliu Mureşan

×
Subiecte în articol: sport