x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Champions League: Oltchim pierde în Rusia, dar rămâne lider în Grupa C

Champions League: Oltchim pierde în Rusia, dar rămâne lider în Grupa C

de Ovidiu Ciutescu    |    15 Noi 2009   •   00:00
Champions League: Oltchim pierde în Rusia, dar rămâne lider în Grupa C

Campioana României nu a reuşit nici de această dată să câştige un meci programat în Rusia. Chiar dacă au avut momente foarte bune de joc, fetele lui Radu Voina au trebuit să se recunoască învinse de strategul Trefilov. Scor final, 27-26 pentru Zvezda Zvenigorod. Într-o altă partidă din grupă, Gyor a învins Itxako în meciul programat în Spania.



Început bun pentru vâlcence în meciul de la Zvenigorod. După 11 minute de joc, campioanele României conduceau cu 6-3. A fost suficient un "Time" cerut de Evgueni Trefilov şi Zvezda şi-a revenit, egalând rapid la 6 şi, apoi, trecând la conducere. Prima repriză s-a încheiat cu 12-10 în favoarea rusoaicelor, dar trebuie notat faptul că Oltchim a ratat nu mai puţin trei lovituri de la 7 metri! Repriza secundă a fost una de mare luptă, în care s-a evidenţiat portăriţa Suslina (Zvezda) şi Ada Nechida de la Oltchim. Au mai ieşit în evidenţă accidentările: Iulia Puşcaşu şi-a sclintit glezna dreaptă, iar Roxana Gatzel şi-a spart nasul după o ciocnire cu Suslina! Vâlcenecele au suferit, astfel, prima înfrângere în grupă, nereuşind să spargă gheaţa în Rusia - o victorie pe care o visează de câţiva ani buni! Totuşi, Steluţa Luca et company, rămân lider în Grupa C.

Într-o altă partidă, programată în Spania, ETO Gyor, vicecampioana Europei, a trecut lejer de SD Itxako. La finalul celor 60 de minute de joc, scorul arăta 20-14 în favoarea unguroaicelor.


Clasamentul grupei C:


1. Oltchim 6 puncte

2. 2. Zvezda 5 puncte

3. Gyor ETO 4 puncte

4. SD Itxako 1 punct.

Campioana României mai are de jucat în ianuarie 2010 ultimele două partide din grupă, acasă cu SD Itxako (10 ianuarie) şi în deplasare cu Gyor ETO (17 ianuarie). Primele două clasate din fiecare din cele patru grupe preliminare se vor califica în grupele principale ale Ligii Campionilor, adică faza sferturilor de finală.

Primele două clasate din fiecare din cele patru grupe preliminare vor obţine calificarea în cele două grupe principale, adică în sferturile de finală ale Ligii Campionilor.

Obiectivul campioanei României în acest sezon este jucarea finalei Ligii Campionilor, după ce anul trecut a atins faza semifinalelor.

×
Subiecte în articol: sport