x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Chinuit, dar în grafic

Chinuit, dar în grafic

de Mihai Igirosanu    |    10 Mar 2008   •   00:00
Chinuit, dar în grafic

Roş-albaştrii au rămas în cursa de urmărire a liderului CFR Cluj, însă victoria de la Târgu-Jiu s-a conturat greu, în faţa unui adversar resuscitat după revenirea lui Neagoe şi care a dat tot ce are mai bun în faţa Stelei.

PANDURII – STEAUA 0-1 - Gorjenii au fost aproape să detoneze “bomba”


Roş-albaştrii au rămas în cursa de urmărire a liderului CFR Cluj, însă victoria de la Târgu-Jiu s-a conturat greu, în faţa unui adversar resuscitat după revenirea lui Neagoe şi care a dat tot ce are mai bun în faţa Stelei.

După succesul din derby-ul cu CFR, steliştii au suferit mai bine de o oră pentru a obţine preţioasele puncte care o menţin în lupta pentru titlu sau pentru locul de Liga Campionilor. Finalul a fost tensionat, cu Pandurii asaltând poarta lui Zapata, însă trupa lui Marius Lăcătuş şi-a păstrat avantajul până la final.

 

PRAGMATISM. “Ne aşteptam să fie un meci dificil, un meci în care practic Pandurii nu prea aveau ce pierde. Nu am făcut un joc foarte bun, din păcate nu am reuşit să reedităm jocul cu CFR Cluj. Importante sunt cele trei puncte care au fost puse în joc, felicit jucătorii pentru efortul depus, pentru această victorie şi sper să avem continuitate în rezultate pozitive. Avem nevoie de asta pentru ca evoluţiile noastre viitoare să fie din ce în ce mai bune”, a declarat după meci antrenorul Stelei, Marius Lăcătuş. “Nu a fost deloc uşor. Pandurii şi-au creat multe ocazii, dar cele trei puncte sunt cele mai importante pentru noi. Ne dorim ca rezultatele echipei să vină în urma unor jocuri bune şi foarte bune. Sigur că nu se poate întotdeauna să jucăm foarte bine, dar victoria este cea mai importantă şi victoria este cea care contează. Nu ne aşteptam la o replică atât de bună din partea echipei Pandurii. Probabil timpul, starea trenului şi chiar şi adversarul ne-au împiedicat să jucăm ceea ce ne doream. Cred că nu am ştiut să ne adaptăm la condiţiile din timpul jocului”, a mai completat “Fiara”. În ciuda victoriei, patronul Stelei, Gigi Becali, s-a arătat nemulţumit la final: “Sunt supărat. Nu putem fi dominaţi de asemenea manieră de Pandurii. Nu înţeleg de ce am jucat aşa slab. Ce contează cum a jucat Pandurii, contează că nu a jucat Steaua. Am luat trei puncte, dar dacă jucăm aşa în continuare nu mai putem avea pretenţii la campionat”.

 

Premieră, şapte străini stelişti pe teren

Habib Habibou a debutat aseară în tricoul roş-albastru. De altfel, după intrarea atacantului francez s-a consemnat o premieră absolută. Pentru prima oară în istoria clubului, în primul “11” al Stelei s-au aflat şapte jucători străini, columbienii Jose Moreno, Robinson Zapata şi Dayro Moreno, peruanul Andres Mendoza, francezul Habib Habibou, polonezul Pawel Golanski şi nigerianul Ifeanyi Emeghara. Dayro Moreno şi Habibou au contribuit decisiv la marcarea golului victoriei, columbianul centrând perfect, iar francezul reluând cu capul înainte ca Ovidiu Petre să înscrie. “Sunt fericit că am debutat. Steaua e o echipă iubită, am văzut asta şi în acest oraş, iar asta ne motivează”, a declarat Habibou.

 

Rădoi: “Mi-au spus că au fost motivaţi”

Căpitanul Stelei, Mirel Rădoi, a făcut o dezvăluire imediat după încheierea partidei: “Jucatorii adverşi mi-au spus că au fost motivaţi cu bani, dar nici ei nu ştiau mai multe. E adevărat că au avut ocazii mari la 0-0, dar valoarea şi-a spus cuvântul până la urmă. Sunt convins că se va comenta şi după meciul acesta arbitrajul, ne-am obişnuit”, a spus Rădoi. Internaţionalul a mai explicat şi de ce Steaua a jucat slab pe terenul celor din Târgu Jiu. “Motivele acestei evoluţii modeste au fost terenul şi euforia de după meciul câştigat cu CFR Cluj. Pentru trei puncte, merită că s-a supărat Gigi Becali. Aşa sunt mereu condiţiile în deplasare, nici cei de aici nu îşi dau silinţa să aibă grijă de terenuri. E păcat, şi ei au de pierdut.”

 

×
Subiecte în articol: sport pandurii