x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Chivu, „trompeta meciului"

Chivu, „trompeta meciului"

de Ionut Paduraru    |    31 Aug 2007   •   00:00
Chivu, „trompeta meciului"
Sursa foto: CESAR RANGEL/

Vinovat la două goluri, Chivu a fost considerat cel mai slab jucător al campioanei Italiei in amicalul de gală cu FC Barcelona.

Căpitanul naţionalei Romăniei are mari probleme de adaptare la Inter Milano. Vinovat la două goluri, Chivu a fost considerat cel mai slab jucător al campioanei Italiei in amicalul de gală cu FC Barcelona.

Inter pare să nu se mai regăsească după aducerea fundaşului romăn. Aproape invincibilă in stagiunea precedentă, echipa antrenată de Roberto Mancini a inceput noul sezon cu o infrăngere in Supercupa Italiei, in faţa fostei echipe a lui Chivu, AS Roma. Apoi, Inter a păşit cu stăngul şi in campionat, unde a inregistrat doar o remiză pe teren propriu, 1-1 cu Udinese. Căpitanul naţionalei a avut insă atunci o prestaţie apreciată, deşi a fost folosit de Mancini pe un post cu care este mai puţin obişnuit, la mijlocul terenului.

GREŞELI. Miercuri seară, Chivu a revenit in postura care l-a consacrat, fundaş central-stănga, in amicalul de pe Nou Camp cu FC Barcelona, contănd pentru trofeul Joan Gamper. Deşi a fost păstrat pe teren 87 de minute, prestaţia sa a fost departe de aşteptări, mai ales in prima repriză, cănd a fost depăşit in mod frecvent de adversarul său direct, Giovani dos Santos. Mai intăi, Chivu l-a faultat in suprafaţa de pedeapsă pe Dos Santos, penalty-ul fiind transformat de Ronaldinho (’6). Căpitanul naţionalei a fost vinovat şi la golul secund al catalanilor. In minutul 11, el a fost driblat uşor de acelaşi Dos Santos, care a tras apoi fără speranţe pentru Toldo. Pănă la final, show-ul Barcelonei a fost completat de reuşitele lui Toure (’37), Iniesta (’56) şi Motta (’78).

Criticat

După prestaţia sa in faţa Barcelonei, Cristi Chivu a fost desemnat de cotidianul AS "trompeta" meciului. "Zilele lui de glorie sunt departe. Din punct de vedere fizic este fatal. Giovani dos Santos l-a ridiculizat in repetate rănduri", a scris AS despre romăn. Adversarul direct al lui Chivu, Giovani dos Santos, a fost desemnat jucătorul meciului, in timp ce "lordul" a fost ales Lionel Messi. Rivas, coechipierul lui Chivu din apărarea Interului, a fost desemnat durul meciului.

Supercupă

In această seară, la Monte Carlo, AC Milan şi FC Sevilla se vor intălni in Supercupa Europei. Pentru spanioli, aceasta va fi prima partidă disputată după decesul fundaşului Antonio Puerta. "Sunt sigur că vom căştiga şi ii vom dedica victoria lui Antonio, care va fi mereu alături de noi. Acum suntem invincibili, pentru că mereu vom juca in 12", a declarat preşedintele Sevillei, Jose Maria del Nido. Partida va incepe de la ora 21:45 şi va fi transmisă in direct de Pro TV.

×
Subiecte în articol: sport chivu