x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport CM 2010 - Romănia va fi in urna a doua

CM 2010 - Romănia va fi in urna a doua

de Ionut Paduraru    |    24 Noi 2007   •   00:00
CM 2010 - Romănia va fi in urna a doua

La nici o săptămănă de la incheierea campaniei de calificare la Euro 2008, tricolorii vor avea din nou emoţii, măine, la tragerea la sorţi a grupelor preliminare pentru Campionatul Mondial din 2010.

La nici o săptămănă de la incheierea campaniei de calificare la Euro 2008, tricolorii vor avea din nou emoţii, măine, la tragerea la sorţi a grupelor preliminare pentru Campionatul Mondial din 2010.

După cum ne temeam, in urma insuccesului din Bulgaria, Romănia a fost repartizată in urna a doua valorică, astfel incăt va trebui să se claseze in grupă inaintea unuia dintre capii de serie Italia, Spania, Germania, Cehia, Franţa, Portugalia, Olanda, Croaţia sau Grecia pentru a se califica direct la competiţia găzduită de Africa de Sud.

PROCEDURĂ. Tragerea la sorţi va avea loc măine, de la ora Romăniei 17:00, la Durban (Africa de Sud). Cele 53 de naţionale din Europa vor fi impărţite in nouă grupe, din care opt de căte şase echipe şi una de cinci. Tragerea la sorţi va incepe cu extragerea echipelor din urna F şi se va incheia cu prima urnă valorică, a capilor de serie. Prima clasată din fiecare grupă preliminară se va califica direct la CM, iar cele mai bune opt echipe de pe locul secund vor juca meciuri de baraj.

INTERES. Preşedintele FRF, Mircea Sandu, a declarat ieri că tragerea la sorţi a viitoarelor adversare din preliminariile CM 2010 este mult mai importantă decăt cea a grupelor Euro 2008. "Nu mă interesează tragerea la sorţi pentru Euro, doar cea pentru mondialul din 2010. Toate cele 16 echipe de la CE sunt de valori egale şi nu contează foarte mult adversarii. Toată lumea spune că ar fi bine să jucăm cu Austria. Poţi să spui că Austria e echipă slabă? Abia a bătut-o Anglia cu 1-0. In schimb, pentru mondialul din 2010 va fi mai greu. O singură echipă va fi calificată direct, iar 8 dintre cele 9 de pe locurile doi vor merge la baraj. Va fi foarte greu pentru 2010", a declarat Sandu.

ionut.paduraru@jurnalul.ro

Clasament

Echipa naţională a Romăniei a coborăt o poziţie faţă de luna trecută şi ocupă locul 13 in clasamentul FIFA din octombrie, cu 1.088 de puncte. Lider al ierarhiei mondiale se menţine şi in această lună Argentina, cu 1.523 de puncte, iar inaintea Romăniei se mai clasează Brazilia (1.502p), Italia (1.498p), Spania (1.349p), Germania (1.296p), Cehia (1.290p), Franţa (1.243p), Portugalia (1.241p), Olanda (1.170p), Croaţia (1.129p), Grecia (1.114p) şi Anglia (1.113p).

Huligani

Tot ieri, Ionuţ Lupescu a precizat că federaţia va consulta baza de date a poliţiei, iar suporterii anchetaţi pentru acte de huliganism nu vor avea dreptul să cumpere bilete pentru partidele de la Euro 2008. "Am ajuns din nou in elita fotbalului mondial şi nu vrem să riscăm ca pe stadioanele de la CE să avem parte de huligani. Ne vom lua dreptul să consultăm baza de date a poliţiei şi să dăm bilete doar suporterilor care merită", a spus Lupescu.

Tragere la sorţi pentru Campionatul Mondial 2010

URNA A

Italia

Spania

Germania

Cehia

Franţa

Portugalia

Olanda

Croaţia

Grecia

URNA B

Anglia

ROMÃ...NIA

Scoţia

Turcia

Bulgaria

Rusia

Polonia

Israel

Suedia

URNA C

Norvegia

Ucraina

Serbia

Danemarca

Irl. de Nord

Irlanda

Finlanda

Elveţia

Belgia

URNA D

Slovacia

Bosnia

Ungaria

Moldova

Ţara Galilor

Macedonia

Belarus

Lituania

Cipru

URNA E

Georgia

Albania

Slovenia

Letonia

Islanda

Armenia

Austria

Kazahstan

Azerbaidjan

URNA F

Liechtenstein

Estonia

Malta

Luxemburg

Muntenegru

Andorra

Insulele Feroe

San Marino

×
Subiecte în articol: sport urna