x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport CM de Gimnastica - Baietii au atins un prim obiectiv

CM de Gimnastica - Baietii au atins un prim obiectiv

de Madalina Corbeanu    |    16 Oct 2006   •   00:00
CM de Gimnastica - Baietii au atins un prim obiectiv

Reprezentativa masculina de gimnastica a Romaniei si-a atins primul obiectiv la Mondialele de la Aarchus, obtinand calificarea in finala pe natiuni si, implicit, "biletele" pentru Jocurile Olimpice din 2008.

Prima zi a Campionatului Mondial din Danemarca a adus si primele surprize. SUA si Coreea de Sud, doua dintre favoritele la medalii, au ratat "biletele" pentru finala de opt. In schimb, gimnastii romani au reusit un concurs bun, clasandu-se, dupa prima zi a calificarilor pe locul patru (364, 325 puncte), dupa China (370,450), Japonia (367,750) si Rusia (365,400).

PODIUM. "Avem sanse la locul trei, cu conditia sa nu existe ratari. Principalele adversare vor fi Japonia, Rusia si China. Japonezii au cea mai puternica scoala de gimnastica", considera Marian Dragulescu. La individual compus, cel mai bine clasat gimnast roman, locul 6, este Dan Potra, cu 90,725 puncte, in timp ce Flavius Koczi se afla pe pozitia a 9-a, cu 89,950 puncte. In finala se califica primii 24 de sportivi, dar nu mai mult de doi din fiecare tara. Pentru ca a resimtit dureri la un calcai dupa exercitiul de la inele, Razvan Selariu a renuntat sa mai faca individualul compus, parasind sala in lacrimi. In clasamentul provizoriu pe aparate, Marian Dragulescu a obtinut cea mai mare nota la sol, unde Flavius Koczi s-a clasat pe locul 7, campionul european de la Volos fiind al doilea la aparatul sau favorit, cal cu manere.

FETE. Elevele antrenorului Nicolae Forminte au fost repartizate in subdiviziunea a 7-a, alaturi de Argentina, Mexic si un grup mixt format din trei sportive din Columbia, doua din Letonia si una din Luxemburg. Sandra Izbasa& CO. vor incepe azi concursul la paralele.

×
Subiecte în articol: sport