x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport CM de Handbal Feminin: Asalt spre podium

CM de Handbal Feminin: Asalt spre podium

de Vicentiu Neagoe    |    Mihai Igirosanu    |    12 Dec 2005   •   00:00
CM de Handbal Feminin: Asalt spre podium

Dupa ce sambata a invins Macedonia cu 29-22 (18-8), incheind Grupa D pe primul loc, echipa nationala a Romaniei va debuta azi in grupa semifinala contra surprizei de pana acum a competitiei, Brazilia.

Alaturi de reprezentativa tarii gazda, Rusia, elevele antrenorilor Gheorghe Tadici si Dumitru Musi au reusit sa incheie prima faza a competitiei cu maximum de puncte, zece.

AVANTAJ. Gratie parcursului fara greseala, selectionata noastra porneste ca favorita in grupa semifinala 2, avand patru puncte inaintea primului meci, la fel ca si Danemarca. Adversara de astazi a Romaniei, Brazilia, a reusit sambata o spectaculoasa calificare in grupa semifinala, datorita victoriei obtinute impotriva Austriei, 32-29, echipa care cu o zi inainte castigase surprinzator impotriva Danemarcei. "E un adversar incomod. Ne-au batut cu un gol la un turneu in Austria, dar eu am avut la acel meci doar trei jucatoare din strainatate. Sper ca acum sa trecem de ele", a declarat antrenorul Romaniei, Gheorghe Tadici.

PLAN. "Fetele au jucat excelent, s-au mobilizat exemplar si pentru asta merita toate felicitarile. Nu facem nunta acum, pentru ca urmeaza asaltul decisiv. Vrem sa luam sase puncte cu Brazilia, Germania si Danemarca ca sa evitam Rusia in semifinale", a completat selectionerul "tricolorelor".

HCM SI STEAUA, CALIFICATE
Vicecampioana Romaniei la handbal masculin, HCM Constanta a obtinut sambata calificarea in sferturile de finala ale Cupei Cupelor. Dupa ce pierduse in tur, 28-32, trupa lui Aihan Omer a zdrobit cu scorul de 31-19 (18-7) echipa ucrainiana ZTR Zaporoje. "Sunt foarte bucuros, nu ma asteptam la o asemenea diferenta, am simtit ca putem obtine calificarea inca din meciul tur", a declarat antrenorul constantenilor. In acelasi timp, la Bucuresti, Steaua a trecut si ea in sferturile de finala ale Cupei Challenge. La Sala Polivalenta, ros-albastrii au invins cu 30-21 (13-9) pe islandezii de la KA Akureyri, care se impusesera in prima mansa cu 24-23. Partida a fost urmarita si de presedintele executiv al FC Steaua, Marius Lacatus, si de comandantul clubului, George Boroi. "Am facut un joc foarte bun si, chiar daca m-am mai si enervat, ne bucura calificarea in sferturile de finala, care este un cadou frumos de Craciun", a spus dupa meci antrenorul Stelei, Vasile Stanga.

CLASAMENT
  • 1. Danemarca 4 p (+10)
  • 2. Romania 4 p (+5)
  • 3. Germania 2 p (+7)
  • 4. Ucraina 2 p (+2)
  • 5. Franta 0 p (-7)
  • 6. Brazilia 0 p (-17)
  • Programul meciurilor:
    Astazi:
    Romania - Brazilia (ora 18:00); Germania - Franta; Danemarca - Ucraina
    Marti: Romania - Germania (ora 16:00); Ucraina - Brazilia; Franta - Danemarca
    Joi: Romania - Danemarca (ora 20:00); Brazilia - Franta; Germania - Ucraina

    GRUPA 1
    In cealalta grupa semifinala, marea favorita este chiar selectionata tarii gazda, Rusia, care va pleca tot cu maximul de puncte. Ea s-a calificat alaturi de Ungaria, Norvegia, Coreea de Sud, Olanda si Croatia. Primele meciuri ale grupei semifinale 1, programate tot azi, sunt Croatia - Ungaria, Rusia - Coreea de Sud si Olanda - Norvegia. Daca va obtine calificarea in semifinale, Romania va juca impotriva uneia dintre primele doua echipe clasate in aceasta grupa.
    ×
    Subiecte în articol: sport grupa brazilia