x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport CM de Handbal feminin / Fete de aur, medalii de argint

CM de Handbal feminin / Fete de aur, medalii de argint

17 Dec 2005   •   00:00
CM de Handbal feminin / Fete de aur, medalii de argint

Echipa Romaniei a pierdut ieri finala CM de la St. Petersburg, impotriva tarii gazda, Rusia, scor 23-28 (12-17). La meci au fost prezenti presedintele Romaniei, Traian Basescu si premierul Calin Popescu Tariceanu. Handbalistele antrenate de Gheorghe Tadici si Dumitru Musi au revenit acasa ieri noapte, la ora 23:30

CM de handbal feminin - Romania este in finala !

Reprezentativa Romaniei va intalni azi, in semifinale, selectionata Ungariei, intr-o partida care va incepe la ora 14:30 si va fi transmisa in direct de TVR 2.

Cea mai importanta zi a sporturilor de echipa romanesti din ultimii 15 ani isi va cunoaste destinul astazi, cand reprezentativa feminina de handbal a Romaniei va juca pentru calificarea in ultimul act al Campionatului Mondial de la Sankt Petersburg, impotriva selectionatei Ungariei.

SPERANTA. Dupa ce au reusit sa evite Rusia, depasind Danemarca cu 33-29 in ultimul meci al grupei a II-a semifinale, elevele lui Gheorghe Tadici si Dumitru Musi se afla acum in fata luptei pentru medalii. In cazul in care vor trece de unguroaice, "tricolorele" vor juca duminica finala contra invingatoarei dintre Rusia si Danemarca, semifinala programata sa inceapa azi, la ora 17:30. Si acest meci va fi transmis in direct de TVR 2 .

OPINIE. Tehnicianul care a condus reprezentativa feminina la cucerirea titlului mondial din 1962, Constantin Popescu, a apreciat ca parcursul actual a fost exceptional: "Au fost momente de adevarata arta, si n-o spun metaforic. Romania va face o mare performanta, sunt convins. Fetele au forta sa treaca de Ungaria, precum si de Rusia, in finala".

LUCA: "NE CALIFICAM"
Una dintre cele mai bune si mai constante handbaliste "tricolore" la aceasta editie a CM, Steluta Luca acuza probleme la spate, motiv pentru care nu s-a antrenat deloc dupa meciul cu Danemarca. De mai multe zile incoace, sportiva a fost supusa unui tratament special, care presupune impachetari cu namol si masaje, rezultatele fiind imbucuratoare. "Sper ca durerile sa ma lase si mai mult, pentru ca nici nu ma gandesc sa lipsesc de pe teren la meciul cu Danemarca si in finala, pentru ca sunt sigura ca avem forta sa ajungem acolo", a declarat Luca. Finala mica este programata duminica la ora 13:30, in timp ce finala mare se disputa de la ora 16:00.
×
Subiecte în articol: sport finala