x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport CM de handbal feminin - Semifinala cu Ungaria

CM de handbal feminin - Semifinala cu Ungaria

16 Dec 2005   •   00:00
CM de handbal feminin - Semifinala cu Ungaria

Reprezentativa feminina a Romaniei a obtinut aseara cea de-a opta victorie consecutiva la Campionatul Mondial din Rusia, elevele lui Gheorghe Tadici invingand Danemarca, scor 33-29. Maine, in semifinala care va incepe la ora 17:00, in direct pe TVR 2, vom intalni selectionata Ungariei.

Reprezentativa Romaniei a terminat in stil de mare echipa si cea de-a doua grupa semifinala, elevele lui Gheorghe Tadici si Dumitru Musi invingand aseara, in ultimul meci, puternica selectionata a Danemarcei, scor 33-29 (16-13).

OBIECTIV. La capatul partidei care a consfintit cea de-a opta victorie din tot atatea intalniri, marcatoarele Romaniei au fost Elisei-Ardean (8 - foto), Gatzel si Luca (cate 6), Maier si Galca (cate 5), Gogarla (2), Lecusanu (1). In cealalta serie, Rusia a invins Ungaria cu 35-33, asa ca fetele noastre aveau nevoie de cel putin un meci egal pentru a le evita pe gazde in semifinale, unde se va juca in sistem "cruce", adica locul 1 din prima grupa semifinala cu locul 2 din grupa a II-a semifinala si locul 2 din prima grupa semifinala cu locul 1 din grupa a II-a semifinala. Cum Romania a invins Danemarca, programul semifinalelor de maine va fi Rusia - Danemarca (ora 14:30) si Romania - Ungaria (ora 17:00), ambele intalniri urmand sa fie televizate pe TVR 2.

REZULTATE. In celelalte partide, in cadrul grupei I semifinale s-au mai inregistrat ieri urmatoarele rezultate: Olanda - Coreea de Sud 29-26 si Norvegia - Croatia 37-25. In grupa a II-a, din care a facut parte si Romania, Brazilia a zdrobit campioana mondiala Franta cu 35-23, iar Germania a invins Ucraina cu 29-26.

FERICIT
"Eram sigur ca vom invinge Danemarca. Cel mai important lucru este faptul ca am reusit sa evitam Rusia in semifinala" - Gheorghe Tadici, antrenorul Romaniei

MESAJ
Handbalista Carmen Amariei, care a declinat convocarea la nationala in urma unui conflict cu antrenorul Gheorghe Tadici, este convinsa ca Romania poate castiga titlul mondial. "Sa aiba incredere in ele, pentru ca pot face o minune in handbalul romanesc. Echipa a ajuns la maturitate, are jucatoare care evolueaza in campionate puternice din Europa si isi arata valoarea. Un singur cuvant le-as transmite: curaj! Sansele intr-o finala cu Rusia cred ca ar fi egale", a declarat Amariei.
×
Subiecte în articol: sport semifinala