x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport CM de Polo: Victorie mare cu Italia

CM de Polo: Victorie mare cu Italia

de Vlad Ionescu    |    24 Iul 2009   •   00:00
CM de Polo: Victorie mare cu Italia
Sursa foto: Josep/AFP/MEDIAFAX

Naţionala României a învins cu scorul de 6-5 echipa Italiei, în cel de-al doilea meci din Grupa D a Campionatului Mondial de la Roma, şi a făcut un pas însemnat în tentativa de a se califica între cele mai bune opt echipe ale lumii.



Băieţii pregătiţi de antrenorul maghiar Istvan Kovacs nu s-au lăsat intimidaţi de vacarmul creat de cei 5.000 de suporteri italieni şi au obţinut o victorie senzaţională, care le asigură cel puţin locul al doilea în grupă. Gazdele au deschis scorul încă din primul minut şi au condus aproape în permanenţă, însă tricolorii au găsit de fiecare dată
resurse să revină. Înaintea ultimei reprize, când scorul era 5-4 pentru Italia, puţini mai dădeau vreo şansă românilor.

Fără Cosmin Radu, Andrei Buşilă şi Alexandru Ghiban, toţi eliminaţi definitiv, ai noştri au jucat însă fără greşeală. Portarul Dragoş Stoenescu a salvat providenţial în câteva rânduri, iar Nicolae Diaconu a restabilit egalitatea înscriind al doilea gol al său în acest meci, pentru ca Edi Andrei să puncteze decisiv cu un minut înainte de final.

Celelalte goluri au fost marcate de Kalman Kadar, Tiberiu Negrean şi Alexandru Matei. Astăzi (ora 13:15) este programat meciul cu SUA, decisiv pentru desemnarea câştigătoarei grupei.


Nu se tem de americani
Victoria obţinută în faţa Italiei a întărit moralul jucătorilor noştri, care acum speră la un parcurs cât mai lung la această competiţie. "Acest meci mi-a amintit că, în 2006, la Campionatul European de la Belgrad, i-am bătut pe italieni şi ne-am calificat în semifinale. Poate vom reuşi şi acum acest lucru", a spus Andrei Iosep. "Sunt foarte mulţumit de cum a jucat întreaga echipă. Vom încerca să-i batem pe americani, ca să evităm meciul de baraj", a declarat antrenorul Istvan Kovacs.

România şi SUA, vicecampioana olimpică, se află la egalitate de puncte, învingătoarea urmând să joace direct în sferturile de finală. Învinsa va trebui să dispute un meci de baraj duminică, în compania ocupantei locului al 3-lea în Grupa C, care cel mai probabil va fi Australia.

×
Subiecte în articol: sport italia polo