x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport CM HANDBAL MASCULIN / Antrenament pentru Slovacia

CM HANDBAL MASCULIN / Antrenament pentru Slovacia

de Florin Gongu    |    22 Ian 2009   •   00:00
CM HANDBAL MASCULIN / Antrenament pentru Slovacia

Corespondenţă din Osijek / Reprezentativa României a surclasat Australia, scor 40-20 (21-9), în cel de-al patrulea meci disputat la Campionatul Mondial din Croaţia. Astăzi este programată întâlnirea cu Slovacia, decisivă pentru calificarea în grupele principale.



În faţa celei mai slabe echipe din grupa A, naţionala ţării noastre a făcut un util antrenament cu public în vederea mult mai importantei confruntări de azi, contra Slovaciei. Înaintea partidei a fost păstrat un minut de reculegere în memoria lui Eugen Trofin, fost antrenor al echipei naţionale în anii săi de glorie, care a încetat din viaţă marţi. Cum problema învingătoarei nu s-a pus nici o clipă, antrenorul Aihan Omer a preferat să-i odihnească pe Rudi Stănescu şi pe Eremia Pârâianu, jucători care au fost cel mai mult folosiţi în partidele anterioare, aceştia nefiind trecuţi nici măcar pe foaia de joc. Omer a rulat întregul lot, dându-le ocazia să arate ce pot şi celor care au jucat mai puţin până acum. Poarta a fost apărată pe rând de Mihai Popescu şi Sorin Bârză, în timp ce Marian Cozma a fost titularizat pe postul de pivot, el fiind golgeterul meciului, cu zece reuşite. Exceptând câteva minute de la mijlocul primei reprize, când am primit patru goluri consecutive, jocul a curs într-un singur sens, spre poarta australiană, tricolorii impunându-se cu 40-20 fără să forţeze vreo clipă.

Astăzi, la ora 18:00 (în direct la TVR 2), România întâlneşte Slovacia, meciul urmând să decidă cea de-a treia echipă calificată în grupele principale. Egalul smuls în ultimele secunde de slovaci în faţa Ungariei a complicat puţin situaţia băieţilor noştri, care sunt obligaţi să câştige pentru a intra între primele 12 echipe ale lumii. Avantajul psihologic este de partea românilor, care anul trecut au jucat de două ori cu adversarii de azi, pe terenul lor, reuşind să câştige primul meci cu 29-27 şi să remizeze în cel de-al doilea, scor 29-29.

“Suntem pregătiţi!”
“Am jucat relaxaţi, cred că s-a văzut, dar suntem odihniţi pentru meciul cu Slovacia. Va fi unul pe viaţă şi pe moarte”, a spus Laurenţiu Toma, după meciul cu Australia (40-20). “Meci de antrenament. Nu ne-am concentrat la maximum, dar suntem pregătiţi din toate punctele de vedere pentru partida cu Slovacia”, l-a completat Valentin Ghionea. “A fost ca o dezmorţire pentru noi. Mă bucur că mi-a ieşit jocul. Sunt sigur că vom învinge Slovacia şi că vom juca pentru locurile 1-8”, a declarat Marian Cozma, omul meciului cu Australia. Dacă ai noştri au fost destul de relaxaţi, australienii erau extrem de încântaţi. James Blondell, 61 de kg, jucător în Suedia la Malmo, în liga a doua, şi autor ieri a opt goluri, a exclamat: “A fost un meci memorabil făcut de Australia. Cel mai bun de la acest turneu!”.

Portarul care doarme
Echipa Slovaciei este una redutabilă, cu un gabarit impresionant, şapte jucători evoluând în Germania. Portarul echipei, Richard Stochl (foto), 31 de ani, activează la Dunaferr, în Ungaria, şi este unul dintre cei mai spectaculoşi ai turneului. Acesta are un stil ciudat de a se concentra în timpul meciului. Atunci când colegii lui sunt în atac, el nu-i urmăreşte, stând cu ochii închişi şi dând impresia că doarme. Stochl se trezeşte în funcţie de reacţia spectatorilor sau de fluierul arbitrilor.

×
Subiecte în articol: sport