x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport CM HANDBAL MASCULIN /Franţa, primul obstacol

CM HANDBAL MASCULIN /Franţa, primul obstacol

de Florin Gongu    |    17 Ian 2009   •   00:00
CM HANDBAL MASCULIN /Franţa, primul obstacol

Naţionala României întâlneşte în această seară, la Osijek, de la ora 21:30 (în direct la TVR 2), reprezentativa Franţei, în primul său meci  la Campio­natul Mondial din Croaţia.



Ediţia cu numărul 21 a Campionatului Mondial a început ieri, când s-a disputat un singur meci, cel dintre Croaţia, ţara gazdă, şi Coreea de Sud, astăzi fiind programate celelalte 11 partide din prima etapă a grupelor preli­minare. Revenită între cele mai bune echipe ale lumii după o pauză de 14 ani, România înfruntă, în meciul-vedetă al grupei A, echipa Franţei, nimeni alta decât campioana olimpică de la Beijing. Cotaţi cu prima şansă la câştigarea titlului, "cocoşii galici" sunt clar favoriţi. "Am emoţii, care vor dispărea la primul fluier al arbitrilor. Nu suntem o echipă sen­zaţională, dar suntem o echipă muncitoare. Nu mă tem de Franţa, îmi doresc un rezultat bun, însă nu vreau să rămânem doar cu un meci frumos. Obiectivul este să trecem de grupe, deci mai bine să batem Argentina şi Slovacia. Personal, mi-e frică de Argentina, deşi mulţi cred că va fi uşor. Am studiat această echipă şi pot spune că este cel mai tare adversar", a declarat antrenorul Aihan Omer. Pentru Cristian Gaţu, pre­şe­dintele FRH, principalul adversar va fi chiar echipa noastră: "Cred că a trecut de mult momentul în care băieţii tremurau de frică şi că emoţiile vor înceta când vor intra pe teren. Acum au ocazia să fie văzuţi de impresari şi ştiu cât de mult contează asta pentru viitorul lor". Pri­mele trei clasate în grupa A vor juca apoi în grupa principală I, alături de ocupantele locurilor 1-3 din grupa B, cel mai probabil Croaţia, Suedia şi Spania.


Pârâianu: "Avem o şansă mare"

Unul dintre cei mai experimentaţi jucători ai echipei naţionale, Eremia Pârâianu, cunoaşte foarte bine handbalul din Hexagon, el evoluând nu cu mulţi ani în urmă la formaţia de primă ligă US Creteil, unde a fost coleg cu un component al lotului reprezentativ, Adrian Petrea. Aflat la primul, dar şi la ultimul Campionat Mondial din carieră, Pârâianu speră ca băieţii să urmeze exemplul naţionalei feminine, principalul lor atu fiind forţa grupului. "Cred că a venit timpul să ne spunem şi noi cuvântul în lumea bună a acestui sport. Nu avem o echipă foarte puternică, dar suntem uniţi. Şi asta mă face să cred că avem o şansă mare să facem meciuri bune. Ştiu că se aşteaptă mult de la noi. Tot  ceea ce ne dorim este să dovedim faptul că am progresat mult după această lungă perioadă de absenţă de la turneele finale ale competiţiilor importante. Fie că rezultatele vor veni, fie că nu, la sfârşit este important să fim mulţumiţi de echipă. Pentru mine este ultimul Campionat Mondial al carierei de jucător. Sper să-l închei aşa cum trebuie", a spus pivotul naţionalei. Un alt tricolor, portarul Rudi Stănescu, doreşte ca echipa, prin jocul său, să ofere cât mai multe satisfacţii suporterilor din ţară: "Vrem să facem nu numai o figură frumoasă, ci şi cât mai mulţi români fericiţi".

Gupele Campionatului Mondial din Croaţia

GRUPA A
Franţa
Ungaria
Slovacia
România
Argentina
Australia

GRUPAB
Croaţia
Suedia
Spania
Coreea de Sud
Kuweit
Cuba

GRUPA C
Germania
Polonia
Macedonia
Rusia
Tunisia
Algeria

GRUPA D
Danemarca
Norvegia
Egipt
Brazilia
Serbia
Arabia Saudită

Primele trei clasate se califică pentru grupele principale de la Zagreb şi Zadar. Semifina­lele se vor disputa la 30 ianuarie, iar finala şi meciul pentru locurile 3-4, la 1 februarie.

 
  •Corespondenţă din Osijek



×
Subiecte în articol: sport