x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport CM HANDBAL MASCULIN / Omer: “Cu fruntea sus”

CM HANDBAL MASCULIN / Omer: “Cu fruntea sus”

de Florin Gongu    |    15 Ian 2009   •   00:00
CM HANDBAL MASCULIN / Omer: “Cu fruntea sus”

Naţionala României pleacă în această dimineaţă, de la Reşiţa, spre Osijek (Croaţia), unde, de sâmbătă participă la Campionatul Mondial, primul adversar din grupa A fiind Franţa, campioana olimpică.



Echipa pregătită de Aihan Omer a efectuat ieri dimineaţă ultimul antrenament pe pământ românesc, iar aseară s-a prezentat publicului reşiţean într-un spectacol de gală.”Mulţi nu au încredere în noi, dar vrem să arătăm că am progresat. Ne-am dori să producem surpriza, dar obiectivul nostru e să jucăm cât mai bine”, a anunţat pivotul Rică Pârâianu.

VOR SĂ FACĂ ROMĂNI FERICIŢI

“Pentru noi e o mare performanţă că suntem la turneul final. Dacă şi trecem de grupe e un vis”, l-a completat căpitanul Sandu Iacob. Extrema Vali Ghionea a avertizat: “Avem o grupă grea. Dacă ieşim din ea e foarte bine. Eu, unul, care sunt mai tânăr, sper să mai prind turnee finale. Acesta e primul pas. Cu cât îl facem mai bine, cu atât ne va fi mai bine şi în viitor”. “Vrem să facem mulţi români fericiţi”, a zis şi portarul Rudi Stănescu. De remarcat că toţi componenţii delegaţiei sunt debutanţi, cu excepţia antrenorului de portari Sorin Toacsen, cel care a apărat la ultimul CM, Islanda 1995. “Sunt lângă băieţi, pentru că e Aihan Omer şi nu Stângă. Sper să ne ridicăm la nivelul aşteptărilor”, a explicat şi Petre Paleu, “vicele” FRH. “Sunt mândru că sunt antrenorul echipei naţionale, mândru că antrenez aşa jucători. Mergem cu fruntea sus, avem cu cine să ne ducem la luptă. O motivaţie în plus e aceea că reprezentăm o naţie care a câştigat de patru ori titlul mondial”, a declarat Aihan Omer.

×
Subiecte în articol: sport