x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport "Cneazul", lângă Hănescu, la Dubai

"Cneazul", lângă Hănescu, la Dubai

de Mihai Igirosanu    |    Vlad Ionescu    |    22 Feb 2009   •   00:00
"Cneazul", lângă Hănescu, la Dubai

Peste două săptămâni, Sibiul va găzdui întâlnirea din primul tur al Grupei Mondiale a Cupei Davis, între România şi Rusia. Cu această ocazie, Andrei Pavel va debuta în postura de căpitan nejucător al echipei noastre.



După 19 ani în care a fost motorul echipei de Cupa Davis a României, Andrei Pavel şi-a asumat rolul de căpitan nejucător, preluând ştafeta de la Florin Segărceanu. De altfel, cei doi buni prieteni se află de aceeaşi parte a baricadei înaintea Adunării Generale de alegeri pentru preşedinţia federaţiei, care va avea loc mâine, la Poiana Braşov.

SPERANŢĂ. Segărceanu se află printre favoriţii la câştigarea alegerilor, însă gândurile fostului om care a condus de pe margine echipa României se îndreaptă şi spre apropiata confruntare cu Rusia. "Am sperat, după ce Andrei a trecut cu bine două tururi în competiţia de dublu de la Australian Open, că va putea juca şi la Sibiu. Ne-ar fi putut ajuta enorm în meciul de dublu. A avut însă mari dureri şi sută la sută pot spune că nu va fi pe teren", a dezvăluit Segărceanu. Pavel şi-a luat foarte în serios noul rol, el aflându-se din acest week-end în Arabia Saudită, acolo unde a dorit să fie alături de jucătorul numărul 1 al nostru, Victor Hănescu, înscris pe tabloul turneului de la Dubai. "Prezenţa lui reprezintă un plus foarte mare pentru echipă. De altfel, şi la ultimul meci, cu India, din barajul pentru menţinerea în Grupa Mondială, el s-a implicat total în pregătire şi am observat că Andrei este foarte respectat de jucători, chiar dacă aceştia i-au fost colegi până de curând. A contat foarte mult şi faptul că a tras după el echipa în ultimii ani, mai ales după retragerea lui Adrian Voinea, dar şi că în multe întâlniri a ţinut să joace, deşi avea mari probleme de sănătate", a spus Segărceanu. Acesta crede că Rusia este favorita certă a meciului, chiar dacă va fi lipsită de aportul jucătorului numărul 1, Nikolai Davidenko: "Teoretic, putem spune că şansele noastre au crescut, dar calculul hârtiei indică altceva. Să nu uităm câţi jucători au ei între primii 100 din lume, în timp ce noi îl avem doar pe Hănescu".

DEZAVANTAJ. Unul dintre dezavantajele pe care Segărceanu le-a semnalat înaintea meciului cu ruşii îl reprezintă problemele legate de organizarea întâlnirii de la Sibiu. "Ştiu că este criză şi nu sunt bani. Dar consider că este şi vina lui Dumitru Hărădău. Acum, federaţia este dezorganizată, nu mai are credibilitatea de a atrage parteneri care să sprijine organizarea. Din punctul meu de vedere, să ţipi în gura mare că nu ai bani aduce numai prejudicii moralului jucătorilor. Eu unul nu aş fi procedat aşa", a declarat fostul căpitan nejucător al echipei României.

FAVORIT. Cu o zi înaintea Adunării Generale, Florin Segărceanu are mari şanse de a fi ales în fruntea FR Tenis, el mizând pe voturile a circa 90 de cluburi din ţară, adică mai mult de jumătate plus unu dintre participanţii cu drept de vot, ceea ce i-ar asigura victoria încă din primul tur. "Paradoxal, faptul că alegerile din 11 decembrie s-au amânat, mie mi-a fost de folos. Am avut timp să umblu prin ţară, am fost şi la cluburile la care nu avusesem timp să merg şi am identificat câteva baze sportive, la Cluj, Constanţa sau Oneşti, unde putem să organizăm centre regionale de pregătire pentru tinerele talente. Asta este marea noastră problemă, avem copii foarte buni până la 12 ani, dar pe urmă îi pierdem. Aici a greşit până acum federaţia, că nu a făcut nimic în acest sens", a încheiat Segărceanu.

×
Subiecte în articol: sport segărceanu seg