x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport "Cobra", in vacanta

"Cobra", in vacanta

17 Dec 2004   •   00:00

Aflat in tara la hotelul sau din Poiana Brasov, Adrian Ilie afirma ca vrea sa continue la FC Zürich, spunand ca a avut probleme, care au trecut dupa ce a reusit sa se acomodeze cu viata din "Tara cantoanelor".

OVIDIU NEDELCU

ACASA. Adrian Ilie este in tara si si-a impodobit deja pomul la hotelul sau din Poiana
Cum s-a incheiat prima parte a sezonului fotbalistic in Elvetia, Adrian Ilie s-a intors acasa, impreuna cu familia sa. Jucatorul lui FC Zürich isi va petrece cea mai mare parte a vacantei de iarna la Hotelul Ruia din Poiana Brasov, al carui proprietar este.

SARBATOARE. In statiunea montana, internationalul roman va primi colindatorii inconjurat de familie, rude si prieteni. Dinamovistii Bogdan Stelea si Florentin Petre, alaturi de coechipierii "Cobrei", Iulian Filipescu si Mihai Tararache, vor sosi la hotelul lui Ilie. Viorel Moldovan si Florin Cernat s-ar putea numara si ei printre oaspetii atacantului.

COMPARATIE. Dupa jumatatea de campionat, cat a evoluat la FC Zürich, Adrian Ilie a observat diferentele fata de campionatele Romaniei, Turciei sau Spaniei. "Este un alt sistem si alta mentalitate. Pe unde am mai jucat nu mi-a trebuit nici o perioada de adaptare. La Besiktas m-am acomodat cel mai repede. Joi m-am dus, iar sambata am jucat. In Elvetia, organizarea este putin germana. Oamenii sunt mai stricti, mai severi. Stiu ca s-a spus despre mine ca eram prea linistit, dar eram la inceput si pana mi-am facut prieteni a trecut o perioada de timp", povesteste Ilie.

CARACTERISTICI. "Cobra" a descoperit ca, pe langa fotbal, elvetienii sunt pasionati de hochei pe gheata, dar la derby-urile cu formatiile din prima parte a clasamentului, la arena din Zürich vin 15.000 de spectatori. "Nu se compara cu ce este in Spania sau Turcia din punct de vedere financiar si al publicului, dar oamenii care se invart pe langa echipa sunt alaturi de noi tot timpul."

POZITIV

"Aducerea lui Victor Piturca la echipa nationala este cea mai nimerita. Este nevoie de o schimbare in jocul echipei. Sper sa fiu chemat la lotul national pentru ca am jucat bine, atat la Besiktas, cat si la Zürich. Cat despre Steaua, cred ca a avut nesansa sa pice cu Valencia." - Adrian Ilie

VREA SA RAMANA
In cupa si in campionat, Adrian Ilie a reusit sa marcheze de opt ori, dorind sa o faca de cat mai multe ori pentru ca FC Zürich sa-si indeplineasca obiectivul stagional, calificarea in Cupa UEFA. "Sunt multumit ca am fost apt pentru toate meciurile. Au fost unele probleme musculare, dar nu grave. As vrea sa raman la FC Zürich. Cand revin la pregatiri, voi discuta cu cei din conducere", a spus "tricolorul". El se va antrena individual din 28 decembrie, cand va incepe cu alergari usoare si vizite la sala de forta. Pana atunci, repaus total. Apoi, in ianuarie, va urma cantonamentul din Spania, intr-un loc familiar "Cobrei", la 20 km de Valencia. Daca in Elvetia nu a avut inca parte de zapada, fiica lui Adrian Ilie, Milana (foto), este in al noualea cer de cand a venit in Romania. In fiecare zi, odrasla "Cobrei" iese la sanius. "Nu se desparte de sanie. In fiecare zi iese la sanius, dar va incerca si patinele. A inceput deja sa schieze, chiar daca inca nu a implinit varsta de 5 ani", spune Adrian Ilie

MASINA
In Elvetia, Adrian Ilie locuieste intr-o casa pusa la dispozitia de conducerea clubului la care este legitimat. "Filipescu sta la 100 de metri de mine, iar pana la apartamentul lui Tararache fac 5 minute pe jos. Zürich este un oras care seamana foarte mult cu Brasovul, iar cand plec spre stadion am impresia ca urc spre Poiana Brasov", marturiseste Ilie, care in Elvetia conduce un VW Touareg, oferit de unul dintre sponsorii echipei.
×
Subiecte în articol: sport ilie adrian zã¼rich