x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport “Cocoşii” au avut ciocu’ mic în Insulele Feroe

“Cocoşii” au avut ciocu’ mic în Insulele Feroe

de Delia Gomoescu    |    14 Aug 2009   •   00:00
 “Cocoşii” au avut ciocu’ mic în Insulele Feroe
Sursa foto: /AFP/MEDIAFAX

Francezii s-au chinuit miercuri seară cu "pescarii" din Feroe, obţinând o victorie la limită, 1-0. A fost ultimul meci al elevilor lui Domenech înaintea confruntării de la 5 septembrie cu România.



Franţa a făcut deplasarea la Torshavn din postura firească de favorită şi cu intenţia clară de a nu scăpa trei puncte esenţiale. Dar ca şi în jocurile precedente din grupa a 7-a de calificare, băieţii lui Raymond Domenech au fost ineficienţi în ofensivă. Singurul care a reuşit să învingă apărarea feroeză a fost Gignac, aflat la prima sa titularizare în naţională.

Atacantul lui Toulouse a înscris pe finalul primei reprize, evitând producerea unei surprize de proporţii. După victoria cu Feroe, Franţa totalizează 13 puncte, cu 5 mai puţine decât liderul grupei, Serbia, însă "cocoşii" au şi un meci mai puţin disputat. Lituania (9 puncte) se află pe 3, urmată de România şi Austria (ambele cu câte 7 puncte). Selecţionerul Domenech a fost nemulţumit de lipsa de concretizare a elevilor săi, dar şi de condiţiile de joc din Insulele Feroe.

"Am înscris o singură dată, însă am observat aspecte interesante în prestaţia jucătorilor. Poate ne-a lipsit viteza pe care o poate da terenul puţin ud. Pasele au fost încetinite, a fost complicat. Totuşi, trebuia să înscriem mai mult", a spus Domenech. Antrenorul a adăugat că acum se concentrează exclusiv asupra confruntării cu tricolorii: "Ne gândim doar la meciul următor, cu România. Am întors astăzi o pagină, mai avem patru".


Românii nu vor în Franţa
Suporterii echipei naţionale a României au solicitat până în prezent doar 190 de bilete pentru partida cu Franţa, programată la 5 septembrie, în preliminariile CM 2010. Conform unui protocol între cele două federaţii, România putea solicita 7.000 de bilete, reprezentând circa 10% din capacitatea arenei Stade de France, însă FRF se gândeşte să ceară doar 400 de tichete de acces. Reprezentanţii federaţiei nu ar vrea să solicite mai multe bilete, pentru că în cazul în care nu s-ar vinde, atunci FRF ar fi nevoită să le achite din fonduri proprii. Preţul unui bilet pentru partida cu Franţa este de 44 de euro.

×
Subiecte în articol: sport franta preliminarii