x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Coeficienti - Patru echipe in Europa

Coeficienti - Patru echipe in Europa

de Daniel Stan    |    21 Feb 2007   •   00:00
Coeficienti - Patru echipe in Europa

Campioana Romaniei va juca in turul 3 preliminar ori direct in grupe, in functie de cine va cuceri Liga in actualul sezon. A doua clasata va fi inscrisa in turul 2 preliminar, in timp ce in Cupa UEFA vom avea doua echipe.

Conform clasamentului coeficientilor UEFA pe sezonul in curs, Romania ocupa locul 10, fapt care ne confera dreptul de a inscrie doua echipe in editia viitoare a Ligii Campionilor. Astfel, castigatoarea titlului va juca automat in turul 3 preliminar, iar vicecampioana in turul 2.

SANSA. Campioana are insa sansa sa evolueze direct in grupele Ligii, in conditiile in care trofeul va fi cucerit, in actuala editie, de o echipa care va ocupa in campionatul respectiv un loc ce-i va permite sa acceada automat in grupe. Este vorba de o reprezentanta din Spania, Anglia, Germania, Italia, Franta sau Portugalia, care au doua echipe calificate direct, plus campioana Olandei. Asta in conditiile in care cele doua tari clasate momentan deasupra Romaniei, Rusia si Grecia, nu mai au reprezentante in optimile de finala ale editiei in curs a Ligii Campionilor. Daca oricare alta formatie va castiga finala programata la Atena, campioana Romaniei va evolua in turul 3 preliminar. Pana ca UEFA sa faca anuntul oficial al locurilor din editia 2007-2008 a cupelor europene, se stia ca echipa clasata pe locul secund in Romania va fi inscrisa direct in ultimul tur preliminar al Ligii. In Cupa UEFA, vom avea doua reprezentante. Astfel, ocupanta locului 3 in Liga 1 va fi inscrisa in turul 2 preliminar, iar formatia care va cuceri Cupa Romaniei - Timisoreana, va incepe parcursul in primul tur. Exista totusi o problema: in situatia in care una dintre Steaua sau Rapid se vor impune in Cupa, al doilea loc de Cupa UEFA va reveni finalistei.

×
Subiecte în articol: sport