x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Comici şi sinucigaşi

Comici şi sinucigaşi

de Mihai Igirosanu    |    19 Oct 2009   •   00:00
Comici şi sinucigaşi
Sursa foto: Cristi Preda/Gazeta Sporturilor/Intact Images

În spiritul parcă tradiţional, Rapidul a reuşit să-şi dea cu stângul în dreptul într-un moment în care Giuleştiul părea în vogă. Atacanţii au ratat incredibil, iar portarul Marinescu a făcut trei cadouri de nerefuzat clujenilor.



Seara tragicomică a trupei de lângă Podul Grant a fost completată perfect la tribuna oficială, acolo unde afaceristul german Lutz Stache şi-a strigat bucuria la golul marcat de clujeni, încurcând echipele şi demonstrând că se înscrie perfect în categoria "guşterilor" pescuiţi de George Copos pentru a-şi masca ariciul de la buzunare. Neamţul servit pe tavă magnatului din Giuleşti de Laurenţiu Reghecampf şi Ana Maria Prodan n-a mai repetat gafa şi la următoarele trei reuşite ale echipei din Gruia, dar, probabil, a avut ceva dubii după pauză, când se schimbaseră porţile.

AMNEZICUL HIZO
Deşi în urmă cu puţin timp se lăuda că sprijină arbitrajul românesc şi că nu-i place să discute acest subiect, antrenorul Rapidului, Viorel Hizo, s-a lepădat repede de masca lordului. "Dulăului" i s-a părut că a fost furat de Alexandru Tudor şi a trecut imediat în plan secund gafele de pe teren ale comicilor în alb-vişiniu: "Ce a făcut Tudor este condamnabil. Aş vrea să revăd trei faze: una la Herea, când e obstrucţionat în careu şi e 11 metri ca lumina zilei, apoi Mureşan pune mâna pe o minge care se ducea în poartă şi iar e 11 metri, iar la Deac trebuia acordat al doilea galben, e o fază de manual. Nu se poate. Arbitrul Tudor a dezamăgit. Eu i-am susţinut pe arbitrii români, dar, dacă primul arbitru al României a condus de aşa manieră, trebuie să ne punem mari întrebări. E inadmisibil. Am spus că nu îmi este frică de arbitrii români, dar în sinea mea îmi era", a "tunat" Hizo.

De partea cealaltă, la CFR, numai lapte şi miere. "Acum două zile s-a vorbit că la CFR se va schimba antrenorul, dar eu sunt liniştit. În grupul nostru, al staff-ului tehnic şi al jucătorilor este linişte, asta e tot ceea ce mă interesează pe mine", a declarat antrenorul Antonio Conceicao, omul ameninţat constant cu demiterea.

Şi ei vor arbitri străini
După meci, prin vocea patronului George Copos (dreapta), rapidiştii s-au înscris în cercul tot mai larg al cluburilor care solicită arbitri străini. "Am luat decizia ca de acum înainte la toate meciurile importante ale Rapidului să aducem arbitri din străinătate. Noi am zis să fim patrioţi, dar nu credeam că un arbitru ca Tudor poate să facă asemenea greşeli inimaginabile. Şi au fost greşeli intenţionate. Păi poate vreodată un arbitru, ecuson FIFA, să facă aşa ceva? Să-i fie ruşine lui Tudor, eu în locul lui mi-aş rupe ecusonul FIFA din piept. Poate să zică Tudor şi cei de la CCA ce vor, dar este ruşinos", a spus patronul rapidist. "Am făcut şi greşeli multe. Este adevărat că Marinescu a prins o zi foarte proastă, dar este un copil, iar copiii greşesc uneori. Asta este viaţa. Din păcate, Straton era accidentat şi nu l-am putut folosi, dar de săptămâna viitoare îl vom avea pe Bornescu", a mai completat Copos.

5309-104428-gsp_20090908101522032.jpg

"A fost un furt ordinar, este o ruşine pentru un arbitru cu ecuson FIFA să conducă un meci de asemenea manieră. A fost henţ clar la Mureşan în careu, penalty clar la Herea, eliminare la Deac. Ce să mai spunem, furt ordinar"
George Copos - patron Rapid

×
Subiecte în articol: sport