x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Comitetul Internațional Paralimpic va ridica suspendarea Rusiei

Comitetul Internațional Paralimpic va ridica suspendarea Rusiei

08 Feb 2019   •   12:25
Comitetul Internațional Paralimpic va ridica suspendarea Rusiei

Comitetul Paralimpic Internaţional (IPC) a anunţat vineri că va ridica suspendarea Comitetului paralimpic rus (RPC) începând cu 15 martie, cu respectarea unor anumite condiţii, relatează Reuters.

Rusia a fost suspendată din competiţiile internaţionale paralimpice din august 2016, din cauza acuzaţiilor privind existenţa unui sistem de dopaj sistematic protejat de autorităţile statului.

IPC a anunţat că Rusia a îndeplinit 69 din cele 70 de criterii impuse în 2016 pentru anularea suspendării. Singurul punct rămas nerezolvat priveşte un răspuns oficial adecvat privind descoperirile făcute de profesorul Richard McLaren. Raportul avocatului canadian a reuşit să dezvăluie un sistem de dopaj sponsorizat de stat în mai multe sporturi şi la JO 2014 de la Soci.

Andrew Parsons, preşedintele IPC, susţine că menţinerea suspendării RPC, doar din cauză că autorităţile ruse refuză să accepte raportul McLaren, ''nu pare corectă''.

Sportivii ruşi vor putea participa la Jocurile Paralimpice 2020 de la Tokyo şi la Jocurile Paralimpice de iarnă din 2022 de la Beijing doar dacă îndeplinesc anumite condiţii. 

AGERPRES

×