x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Conflict stins

Conflict stins

de Marius Mihalcea    |    25 Sep 2009   •   00:00
Conflict stins
Sursa foto: Dan Marinescu/Jurnalul Naţional

Pandurii a ajuns în extremis la un acord cu Dinamo privind eşalonarea datoriei de un milion de euro şi clubul gorjean va fi programat în etapa a 8-a.



Anunţul a fost făcut aseară de preşedintele CA al FC Dinamo, Nicolae Badea. "Lucrurile s-au încheiat, am ajuns la un acord cu Pandurii şi astfel s-a anulat decizia LPF de a nu programa clubul din Târgu Jiu în următoarea etapă de campionat. Am arătat toată flexibilitatea necesară, ne-am gândit şi la jucătorii de la Târgu Jiu şi am convenit eşalonarea sumei de 1,2 milioane de euro până la finalul acestei ediţii de campionat", a spus Badea.

Ieri-dimineaţă, preşedintele clubului Pandurii, Marin Condescu, declara că nu se va supune ultimatumului lansat de Dumitru Dragomir şi chiar anunţa un contraatac. "Am solicitat MTS-ului scoaterea în afara legii a FRF şi a LPF, organisme care îşi desfăşoară activitatea încălcând prevederile articolului 36 alin. 5, din Legea 69/2000 a Educaţiei Fizice şi Sportului, conducându-se în baza unui statut al FRF 2009/2010, neavizat de Tribunalul Bucureşti.

La LPF este un stabor care are rolul de a-l servi pe Dragomir. Duminică vom avea o întâlnire cu cei 7.500 de abonaţi şi acţionari ai echipei Pandurii, iar luni vom convoca reprezentanţii tuturor echipelor finanţate de companiile de minerit, de energie şi de sindicate şi vom cere înfiinţarea unei noi structuri fotbalistice. Marţi vom retrage formaţiile doritoare din eşaloanele în care activează, iar miercuri vom depune dosarul la Tribunalul Bucureşti şi ne vom adresa la FIFA şi la UEFA pentru a cere legalizarea şi afilierea acestei noi federaţii", spunea Condescu.


Dragomir: "E rasist"
Şeful LPF, Dumitru Dragomir, a comentat declaraţiile lui Condescu. "A spus că la LPF este un stabor care are rolul de a mă servi pe mine. Condescu este rasist dacă se referă la stabor, este xenofob, şi pentru acest lucru voi face un raport către comisiile jurisdicţionale ale LPF să-l cheme şi să dea explicaţii. El crede că acum este a doua mineriadă care se opreşte la Costeşti. Am auzit că vrea să facă o altă ligă profesionistă de fotbal.

O să-i pună numele ori «Marin Condescu», ori «Noroc bun». Mie îmi pare rău de Condescu, nu-i doresc răul, îmi pare rău de situaţie, dar a luat-o rău de tot pe arătură. Oricum, dacă Dinamo şi Pandurii nu-mi aduc o hârtie că s-au înţeles în cazul Iordache, gorjenii nu vor fi programaţi duminică în campionat, la meciul cu Oţelul", a spus tot ieri Dragomir.


A fost la tribunal
Dragomir consideră că preşedintele Condescu este singurul vinovat de faptul că Pandurii trebuie să-i achite lui Dinamo un milion de euro: "Ce vină am eu sau FRF, sau LPF, că el a semnat un act cu Dinamo în care se obligă să dea banii ăştia dacă Iordache pleacă gratis de la Pandurii? Eu doar am pus în practică ce au hotărât comisiile jurisdicţionale, conducerea Ligii are doar rol de executor judecătoresc".

Ilie Iordache a fost declarat liber de contract în litigiul cu Pandurii Târgu-Jiu de Curtea de Arbitraj pentru Fotbal (CAF), motiv pentru care Condescu s-a adresat Tribunalului Gorj, contrar regulamentelor sportive, obţinând o decizie de suspendare a punerii în aplicare a hotărârii luate pe linie sportivă.

×
Subiecte în articol: sport pandurii scandal lpf