x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Continuati drumul spre Germania 2006!

Continuati drumul spre Germania 2006!

04 Sep 2004   •   00:00

Echipa nationala a Romaniei disputa astazi la Craiova cel de-al doilea meci din grupa preliminara de calificare la Cupa Mondiala. In cazul unui pas gresit, "tricolorii" si-ar compromite in mare masura sansele de a ajunge la turneul final. Meciul va fi transmis in direct de TVR 1, cu incepere de la ora 20:30.

SORIN ANGHEL, MARIO MORCOV

Dupa o victorie pentru care s-au chinuit serios in fata Finlandei, scor 2-1, "tricolorii" au programat astazi al doilea examen in campania de calificare la Campionatul Mondial din 2006.

SCHIMBARE. Absenta de la ultimele doua turnee finale importante i-a transformat pe jucatorii lui Anghel Iordanescu dintr-o echipa care putea rapune orice forta mondiala intr-una pe care se gandesc sa o incurce si cei din lumea a treia. "Cu siguranta va fi un meci foarte dificil. Echipa Romaniei este una foarte puternica, dar, in nici un caz, nu trebuie sa se creada dinainte invingatoare. Este favorita, dar noi am venit aici sa ne aparam sansele. Speram sa facem un joc bun si sa plecam cu cel putin un punct", a spus antrenorul reprezentativei Macedoniei, Dragan Kanatlarovski.

PERICOL. Sperietoarea romanilor, dar si a "Generalului" nu o reprezinta insa declaratia oaspetilor de la Craiova, ci lista lunga a indisponibililor din randul "tricolorilor" si forma slaba a stranierilor, prezentele lor in primul "11" la echipele de club fiind meteorice. "Sper sa castigam meciul de la Craiova, care este unul dificil si din cauza absentelor din lot. Inca nu m-am gandit asupra formulei de fundasi pe care o voi folosi, insa sper ca aceia care vor intra sa joace foarte bine", a spus Iordanescu.

ATENTIE. Aflata intr-o grupa foarte dificila, ale carei favorite sunt Cehia si Olanda, Romania nu isi poate permite alt rezultat decat victoria in fata Macedoniei. Selectionerul Anghel Iordanescu a fixat deja ca obiectiv obtinerea celor sase puncte din actiunea Macedonia - Andorra, lucru care ar permite abordarea cu mult optimism a meciului din octombrie, de la Praga, impotriva Cehiei. "Sper sa nu ne facem noi viata prea grea si sa castigam. Chiar daca la meciul cu Finlanda am dat ceva fiori publicului, de aceasta data sper ca publicul va vedea un adevarat spectacol in teren", a concluzionat Lobont.

ADVERSARI

Alaturi de Romania - Macedonia, in grupa 1 preliminara se joaca astazi inca o partida: Finlanda - Andorra. Invinsi de "tricolori" la Bucuresti, finlandezii urmaresc astazi castigarea primelor puncte in actuala campanie de calificare. Un meci care ne intereseaza mai mult, Olanda - Cehia, va avea insa loc miercuri la Amsterdam. Inaintea primului derby al grupei, cehii au probleme de lot. Mijlocasul Karel Poborsky, cel care ar fi trebuit sa poarte banderola de capitan in absenta lui Nedved, nu a participat la ultimele antrenamente ale selectionatei lui Bruckner din cauza unei accidentari ciudate. "Karel si-a ridicat fetita in brate, iar acum are probleme la spate. Vom vedea daca va fi apt pentru meciul cu Olanda", a declarat medicul echipei Cehiei.

"Dumnezeu il judeca pe Iordanescu, nu eu"

Unul dintre absentii notabili din lotul tricolorilor pentru "dubla" cu Macedonia si Andorra este Alin Stoica. Mijlocasul lui FC Bruges a fost ocolit de selectionerul Anghel Iordanescu si la meciul cu Finlanda, "Generalul" motivand atunci ca Stoica junior are o situatie mai speciala la echipa de club. "Dupa problemele de anul trecut, cand am fost accidentat la glezna, acum joc regulat si am fost titular in ultimele patru partide. Legat de echipa nationala, normal ca imi pare rau, mai ales ca speram sa fiu convocat. Cred ca sunt unul dintre cei mai vechi fotbalisti de la nationala, tinand cont ca am fost selectionat inca din 1997, la amicalul cu Spania de la Palma de Mallorca. Am inteles ca domnul Iordanescu nu m-a chemat la meciul cu Finlanda, dar a trecut o luna de atunci. Oricum, dansul stie mai bine ce are de facut, iar pe dansul il judeca Dumnezeu, mai ales ca este un om foarte credincios", a declarat Alin Stoica. (Paul Andone)

Cernat, surpriza lui Iordanescu

Evolutia entuziasmanta din meciul contra Finlandei l-a determinat pe selectionerul Anghel Iordanescu sa-l titularizeze in aceasta seara pe mijlocasul lui Dinamo Kiev, Florin Cernat. Om de baza pentru formatia ucraineana, "Diamantul" pare a deveni in conceptia Generalului una dintre piesele importante ale nationalei.

MUTARI. Aparitia lui Cernat pe banda stanga, acolo unde a mai fost folosit si in amicalul de la Glasgow, cu Scotia, il va scoate din calcule pe stelistul Nicolae Dica. Acesta nu a stralucit in meciul cu nordicii, din Giulesti, iar Generalul a decis sa incerce si solutia Cernat in fata unei reprezentative ex-iugoslave care si-a anuntat deja intentiile de a juca pentru un rezultat de egalitate. De asemenea, Iordanescu are de ales intre Flavius Moldovan si Florin Soava pentru cel de-al doilea loc de fundas central, langa Adrian Iencsi. Favorit este jucatorul lui FC National.

STATISTICA. Astazi se disputa a treia intalnire dintre Romania si Macedonia. Cele doua partide disputate pana acum au fost castigate fara probleme de "tricolori". Prima confruntare dintre Romania si Macedonia a avut loc pe 14 decembrie 1996, la Skopje, trupa pregatita de Anghel Iordanescu impunandu-se cu scorul de 3-0. Al doilea meci a avut loc pe 20 august 1997, la Bucuresti, unde Romania a invins cu 4-2. De data aceasta meciul se joaca la Craiova, pe stadionul "Ion Oblemenco", arena care se pare ca poarta noroc "tricolorilor", ei neinregistrand vreo infrangere in fata suporterilor olteni. (Mihai Igirosanu)

DEZINTERES

La antrenamentul oficial de joi seara, mai multi tricolori, fosti sau actuali dinamovisti, au fost asteptati la vestiare de cativa dintre suporterii olteni care au asistat la sedinta de pregatire. Jucatorii au fost injurati ca la usa cortului, inca o dovada a aversiunii pe care craiovenii o au fata de gruparea campioana.

Ieri, elevii lui Iordanescu au avut o zi mai relaxanta, petrecandu-si mare parte din timp la hotel, dupa care, aseara, de la ora 17:30, au mai sustinut inca un antrenament pe terenul Scolii de Fotbal "Gica Popescu". In ceea ce priveste interesul pentru partida cu Macedonia, acesta pare in continuare foarte scazut. Pana ieri dupa-amiaza se vandusera aproximativ 3.500 de bilete, organizatorii sperand ca azi sa dea lovitura. Se preconizeaza ca astazi sa fie vandute toate cele circa 17.000 de bilete puse in vanzare.

OPTIMISM

"Sunt sigur ca la meci nu va mai fi nici un loc liber. Am convingerea ca vom obtine sase puncte in cele doua jocuri, cu Macedonia si cu Andorra" - Mircea Sandu

GLUME

"Nu mai am permis deocamdata. Dar ca sa conduc echipa nationala spre o noua victorie nu am nevoie de carnet de conducere" - Adrian Mutu

PRELIMINARII CM 2006

Grupa 1
  • 17:00 Finlanda - Andorra
  • 20:30 Romania - Macedonia

    Grupa 2
  • 20:00 Turcia - Georgia
  • 21:00 Danemarca - Ucraina
  • 21:45 Albania - Grecia

    Grupa 3
  • 18:00 Estonia - Luxemburg
  • 18:00 Rusia - Slovacia
  • 20:15 Letonia - Portugalia

    Grupa 4
  • 17:00 Irlanda - Cipru
  • 18:30 Elvetia - Insulele Feroe
  • 21:45 Franta - Israel

    Grupa 5
  • 21:15 Slovenia - Moldova
  • 21:45 Italia - Norvegia

    Grupa 6
  • 17:00 Irlanda de Nord - Polonia
  • 19:00 Azerbaidjan - Tara Galilor
  • 21:30 Austria - Anglia

    Grupa 7
  • 21:15 Belgia - Lituania
  • 21:30 San Marino - Serbia-Muntenegru

    Grupa 8
  • 19:00 Islanda - Bulgaria
  • 21:30 Croatia - Ungaria
  • 21:45 Malta - Suedia
  • ×