x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Contra Lituaniei, cu tricolorii mici

Contra Lituaniei, cu tricolorii mici

de Theodora Şutiu    |    15 Noi 2018   •   12:10
Contra Lituaniei, cu tricolorii mici

România va înfrunta Lituania, vineri, de la ora 21.45, în următorul meci din Liga Naţiunilor.Tricolorii sunt favoriţi, mai ales că în meciul tur au câştigat cu 2-1. Din lotul lărgit anunţat de antrenorul Cosmin Contra lipsesc mai mulţi jucători importanţi.

Naţionala va juca această ultima partidă pe teren propriu, pe stadionul „Ilie Oană” din Ploiești, fără spectatori. Incidentele de la partida România - Serbia, scor 0-0, au fost sancționate de Comisia de disciplină a UEFA. Acuzațiile care i s-au adus României au fost de rasism, xenofobie, invadarea terenului, dar și folosirea de materiale pirotehnice.

Hagi al II-lea de România

În contextul în care Gabi Tamaş este suspendat după ce a fost eliminat în partida cu Serbia şi Constantin Budescu lipseşte din cantonament fiind accidentat, Cosmin Contra a convocat mai mulţi jucători de la naţionala mică, printre care George Puşcaş, Alex Paşcanu şi, în premieră, pe Ianis Hagi, la 18 ani de la retragerea tatălui său. "Am făcut lucruri la tineret, dar nu credeam să vină atât de rapid telegrama pentru naționala mare. Când am aflat, mi s-a făcut pielea de găină și am început să urlu ca nebunul prin cameră. Colegul meu, un spaniol, nu prea înțelegea ce se întâmplă, credea că am câştigat la loto", a povestit emoţionat Paşcanu.

În funcție de rezultatele obținute în Liga Națiunilor, România poate intra într-o urnă mai bună la tragerea la sorți pentru preliminariile EURO 2020. În plus, dacă nu se califică din preliminariile clasice la EURO 2020, “tricolorii” mai pot avea o șansă la play-off, dar trebuie mai întâi să termine măcar pe locul 2 în Liga Națiunilor, dintr-o grupă cu Serbia, Muntenegru și Lituania.

Ianis nu e chemat la naţionala de tineret sau la echipa mare datorită numelui. În ultimul timp, atât la tineret, cât şi la club, a avut randament ridicat, consistenţă în joc şi goluri marcate. Şi cred că absenţa lui Budescu a făcut ca Ianis să fie convocat - Cosmin Contra, selecţionerul României.

 

 

×