x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Contract incă 4 ani

Contract incă 4 ani

de Ionut Paduraru    |    28 Dec 2007   •   00:00
Contract incă 4 ani
Sursa foto: Razvan Pasarica/

Intr-un interviu acordat agenţiei Reuters, Victor Piţurcă a negat informaţiile conform cărora va intineri echipa naţională după Euro 2008.

ECHIPA NAŢIONALĂ - Piţurcă a refuzat două oferte

Intr-un interviu acordat agenţiei Reuters, Victor Piţurcă a negat informaţiile conform cărora va intineri echipa naţională după Euro 2008.

Selecţionerul a precizat că, in urma calificării la CE, a primit două oferte din partea unor federaţii din Europa şi mai multe din partea unor cluburi, pe care le-a refuzat. Actualul contract al lui Piţurcă cu Federaţia Romănă de Fotbal expiră după Euro-2008, dar antrenorul a declarat că işi doreşte să antreneze naţionala pănă in 2012. "Vreau un contract pe patru ani pentru că obiectivul meu este să ajung nu numai la Cupa Mondială din 2010, ci şi la turneul final al Campionatului European din 2012", a punctat Piţurcă. Selecţionerul a adăugat insă că nu se găndeşte la o schimbare de generaţii la prima reprezentativă a Romăniei. "In următorii patru ani ii voi chema doar pe acei jucători pe care ii cunosc foarte bine şi numai dacă sunt in cea mai bună formă. Acum nu este loc de experimente la echipa naţională", a subliniat Piţurcă. Selecţionerul a mai anunţat că tricolorii vor efectua un stagiu de pregătire in Sicilia inainte de inceperea Euro-2008, dar că nu va programa nici un meci amical in luna mai, pentru a preveni acumularea oboselii." "Jucătorii mei trebuie să fie proaspeţi inaintea unei competiţii atăt de dificile, la care va disputa trei «finale» incă din faza grupelor".

ionut.paduraru@jurnalul.ro

VALORI

"Echipa naţională a ajuns la maturitate şi va fi destul de puternică pentru a obţine performanţe mari pănă in 2012. Jucători ca Mutu, Chivu, Lobonţ şi Goian sunt foarte bine pregătiţi pentru marile bătălii. Este o plăcere să lucrezi cu fotbalişti ca ei"

Victor Piţurcă selecţioner Romănia

Â

Mutu, dorit de AS Roma

Cotidianul Corriere dello Sport a anunţat ieri că Adrian Mutu se află pe lista de achiziţii a lui AS Roma pentru perioada de transferuri din vară, clubul din capitala Italiei fiind dispus să plătească intre 18 şi 20 de milioane de euro pentru atacantul Fiorentinei. Aducerea lui Mutu depinde şi de situaţia brazilianului Mancini, al cărui contract cu Roma expiră in iunie 2009. "Mutu este considerat a fi extrema ofensivă care s-ar potrivi cel mai bine stilului antrenorului Luciano Spalletti. Este un adevărat campion, tehnic, om de gol, dar şi cu o predispoziţie naturală către munca de acoperire pe care Spalletti le-o cere jucătorilor săi", scrie Corriere dello Sport, care adaugă că AS Roma i-ar putea oferi lui Mutu un salariu anual net de 2,5 milioane de euro.

×
Subiecte în articol: sport