x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Contraziceri FRF

Contraziceri FRF

26 Noi 2004   •   00:00

Mircea Sandu a declarat la revenirea de la Bruxelles, unde a fost observator la meciul Anderlecht - Valencia, ca nu a fost instiintat de acceptul lui Mircea Lucescu de a prelua nationala Romaniei

DANIEL STAN, VICENTIU NEAGOE

A RENUNTAT. Mircea Lucescu a anuntat ca refuza nationala
Desi secretarul general adjunct al FRF, Cristian Bivolaru, a spus ca Mircea Lucescu a acceptat sa preia echipa nationala, seful sau, Mircea Sandu, il contrazice. Pana sa se lamureasca insa cei doi federali, "Il Luce" a precizat sec: "Oferta a venit prea tarziu!".

PRAF IN OCHI. Plecat la Milano in calitate de observator al meciului din Liga Campionilor, dintre AC Milan si Sahtior Donetk, Cristian Bivolaru a avut sarcina trasata de a-l convinge pe Mircea Lucescu sa devina selectionerul Romaniei. "Varianta ar fi sa antreneze in paralel echipa nationala si pe Sahtior. Ramane sa discute cu patronul Rinat Ahmetov si sunt mari sperante ca va reusi sa-l convinga", a declarat Bivolaru la revenirea din Italia. In plus, oficialul FRF a precizat ca l-a informat si pe Mircea Sandu: "Parea interesat de ceea ce i-am transmis. Lucrurile se vor lamuri in scurt timp". Numai ca presedintele federatiei a dezmintit ca ar fi fost instiintat: "Nu am reusit sa vorbesc cu Bivolaru, care a avut misiunea sa discute cu Mircea Lucescu. Dupa ce primesc raspunsurile, urmeaza teza si extemporalul. Saptamana viitoare vom putea da un raspuns in privinta noului selectioner".

REFUZ. Cel mai interesat de a da un raspuns exact si de a stopa contrazicerile dintre cei doi a fost Mircea Lucescu. "Eu am contract cu Sahtior pe trei ani. M-am angajat la o treaba si vreau sa o duc la capat", a declarat "Il Luce", care a pus astfel capat speculatiilor. Cum si "pista Boloni" a picat, chiar daca Mircea Sandu nu a spus-o direct dupa discutia purtata la Bruxelles cu tehnicianul lui Rennes, singura si cea mai plauzibila varianta ramane Victor Piturca. Asta chiar daca unele surse indica faptul ca Mircea Sandu nu agreeaza revenirea fostului tehnician al Stelei, fiind mai mult obligat de situatia impusa. De asemenea, se asteapta si un raspuns din partea lui Gica Hagi, care, zilele trecute, a declarat ca va studia oferta federatiei.

AMANARE
Ieri dupa-amiaza, conform unor surse federale, presedintele Mircea Sandu trebuia sa se intalneasca personal cu Victor Piturca pentru a discuta despre oferta revenirii acestuia pe banca tehnica a echipei nationale. In cele din urma, cei doi nu s-au mai vazut, urmand a o face insa in cel mai scurt timp. Motivul l-a reprezentat, se pare, tatonarea lui Mircea Sandu in ceea ce-l priveste pe fostul antrenor stelist, "Nasu’" dorind mai intai sa fie sigur de eventualele refuzuri ale celorlalti contracandidati. Altfel, Mircea Sandu ar fi discutat personal cu persoanele influente din fotbalul romanesc, respectiv colaboratorii sai din FRF si din LPF, si cu presedintii de cluburi, majoritatea acestora dandu-si acordul ca Victor Piturca sa preia postul ramas vacant dupa demisia lui Anghel Iordanescu.
×
Subiecte în articol: sport mircea sandu