x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Contre între şefi

Contre între şefi

de Madalina Corbeanu    |    03 Iun 2008   •   00:00
Contre între şefi

ŞAH ● TURNEUL REGILOR ROMGAZ
Deşi turneul de la Bazna încă nu s-a încheiat, ediţia viitoare stîrneşte deja controverse între directorul turneului, Elisabeta Polihroniade (foto), şi directorul de imagine, Dan Păsărelu. Marea Maestră Internaţională şi-a propus să schimbe structura competiţiei: “Credem că ar fi mai bine să micşorăm numărul maeştrilor invitaţi şi să se joace tur-retur.



ŞAH ● TURNEUL REGILOR ROMGAZ
Deşi turneul de la Bazna încă nu s-a încheiat, ediţia viitoare stîrneşte deja controverse între directorul turneului, Elisabeta Polihroniade (foto), şi directorul de imagine, Dan Păsărelu. Marea Maestră Internaţională şi-a propus să schimbe structura competiţiei: “Credem că ar fi mai bine să micşorăm numărul maeştrilor invitaţi şi să se joace tur-retur. Pentru a dinamiza întrecerea, vrem să schimbăm formula actuală, cu jucători de altădată, şi să aducem şi alţi şahişti de valoare, cu ELO mai mare. Am vorbit deja cu Dieter Nisipeanu, care s-a arătat interesat”.

REPLICĂ. Proiectul a fost contrat de Dan Păsărelu, cel care a organizat şi ediţia de anul trecut: “Ideea acestui turneu a fost aceea de a aduce legende ale şahului mondial în România. Schimbarea totală a structurii ar însemna redimensionarea eforturilor către un alt gen de proiect, total diferit de cel iniţial. Nu cred că este cazul”. Altfel, Nigel Short s-a desprins în fruntea clasamentului în urma victoriei obţinute în runda a 9-a în faţa lui Andrei Murariu. Britanicul are 6,5 puncte, cu două mai multe decît ungurul Portisch, suedezul Andersson şi brazilianul Mecking.

×
Subiecte în articol: sport