x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Copos se protejează

Copos se protejează

de Marius Mihalcea    |    28 Iun 2007   •   00:00
Copos se protejează

Finanţatorul giuleştenilor a negat faptul că i-a mărit salariul lui Buga, pentru ca ceilalţi jucători nemulţumiţi de salariu să nu fie tentaţi să urmeze exemplul atacantului.

Rapid - Buga da, restul mai aşteaptă

Finanţatorul giuleştenilor a negat faptul că i-a mărit salariul lui Buga, pentru ca ceilalţi jucători nemulţumiţi de salariu să nu fie tentaţi să urmeze exemplul atacantului.

La capătul intrevederii pe care a avut-o marţi seară cu George Copos, Buga a obţinut o creştere salarială semnificativă, atacantul de 29 de ani urmănd să incaseze 165.000 de dolari pe sezon, cu 45.000 mai mult decăt primea in baza vechii inţelegeri. Totodată, Buga a fost absolvit şi de plata amenzii de 12.000 de euro, astfel că acesta s-a alăturat ieri coechipierilor şi a efectuat prima sa şedinţă de pregătire sub comanda lui Cristiano Bergodi.

ABIL. Copos şi-a dat insă repede seama că modul in care a rezolvat "cazul Buga" poate reprezenta un precedent periculos, mai ales că şi alţi jucători au obiecţii referitor la nivelul retribuţiilor lor şi ar putea proceda la fel ca atacantul. De aceea, principalul acţionar al grupării de sub Podul Grant a venit ieri cu varianta sa: "Mugurel este un artist, de aceea se şi numeşte Mugurel Pele Buga. Noi i-am căntat in strună ca la artişti, dar pănă la urmă tot nu i-am mărit contractul. I-am făcut doar poftele, iar pofta lui e să căştige campionatul acum, pentru că m-am inţeles cu el că dacă luăm titlul, atunci o să-i transformăm salariul din dolari in euro. Asta i-am promis şi el a fost de accord".

AUTO-AMENDĂ. Finanţatorul giuleştenilor a recunoscut doar faptul că s-a angajat să-i plătească lui Buga amenda pe care i-a dat-o clubul pentru că a lipsit de la antrenamente. "Amenda nu se şterge. Clubul s-a inregistrat cu ea in contabilitate şi trebuie să o plătesc eu, pentru că aşa ne-am inţeles. Asta e viaţa, mă amendez singur! L-am iertat pe Buga numai pentru golul pe care l-a marcat la Hamburg", a spus Copos.

Intransigent cu Măldărăşanu

George Copos nu este dispus să-i facă vreo concesie lui Marius Măldărăşanu, celălalt mare nemulţumit din lotul lui Bergodi, astfel că preţul de transfer al mijlocaşului, fixat la 350.000 de euro, rămăne bătut in cuie. "De ce nu a fost supărat Măldărăşanu atunci cănd noi i-am dat un salariu de 170.000 de euro pe an? Din păcate, el nu este sincer, iar oamenii nesinceri care fac imagine proastă Rapidului mă deranjează", a spus acţionarul rapidist. Măldărăşanu, care şi-a exprimat dorinţa să plece, consideră că suma pe care o cere clubul giuleştean in schimbul său este mult prea mare: "Sunt hotărăt să plec, dar la banii care se cer pe mine, ce sumă aş mai putea eu să solicit de la viitorul club ca să fiu mulţumit? Am făcut o mare greşeală că am semnat cu Rapid prelungirea contractului. Am mers pe promisiuni şi acum stau şi mă rog de unii sau de alţii. Am oferte, dar nu cred să se concretizeze ceva la banii ăştia".

Săpunaru este optimist

Cristian Săpunaru este increzător in şansele formaţiei sale de a se bate la titlu in stagiunea următoare. "Ce şanse are Rapidul? Aceleaşi ca Steaua, Dinamo sau CFR Cluj! Aşteptăm insă intăriri, ca să ne facem şi noi puternici, pentru că ne aşteaptă cel mai disputat campionat de la Revoluţie", a spus fundaşul. Altfel, Copos crede că suma cerută de Farul pentru Dinu Todoran, 600.000 de euro, este exagerată: "Preţul corect al lui Todoran este preţul plătit de Steaua pentru Guriţă". Steaua l-a achiziţionat pe "marinarul" Guriţă cu 100.000 de euro.

×
Subiecte în articol: sport copos buga