x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Cornel Penescu, deferit justiţiei în al treilea dosar de corupţie

Cornel Penescu, deferit justiţiei în al treilea dosar de corupţie

29 Sep 2009   •   00:00
Cornel Penescu, deferit justiţiei în al treilea dosar de corupţie

Finanţatorul FC Argeş, Cornel Penescu, a fost deferit justiţiei, alături de un fost inspector al ITM Argeş, într-un nou dosar, acesta fiind acuzat de procurorii anticorupţie că ar fi dat mită pentru un control superficial legat de respectarea Codului Muncii la firma sa, SC Pic SA.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Piteşti au dispus trimiterea în judecată a lui Cornel Penescu, arestat preventiv, acţionar în cadrul SC Pic SA Piteşti şi asociat în cadrul SC Mntenia Aliment SRL, Sc Pic Distrib SRL, Piteşti pentru dare de mită, potrivti unui comunicat al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).

În acelaşi dosar va fi judecat şi fostul inspector de muncă al Inspectoratului Teritorial de Muncă Argeş, Florian Anghelina, pentru luare de mită.

Procurori au stabilit că, în 14 noiembrie 2006, Penescu i-a promis lui Florian Anghelina, 1.000 de lei, pentru ca acesta să efectueze un control superficial la sediul SC Pic S.A., să nu constate adevăratele încălcări ale Codului Muncii, şi anume nerespectarea drepturilor angajaţilor magazinelor din Piteşti şi Craiova referitoare la prestarea orelor suplimentare, şi implicit, să nu aplice sancţiuni contravenţionale.

Suma de bani promisă a fost plătită efectiv în 15 noiembrie 2006. La instrumentarea acestui dosar, procurorii au colaborat cu ofiţeri din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor - Direcţia generală de Informaţii şi Protecţie Internă.

"Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie", se arată în finalul comunicatului, citat de Mediafax.

Finanţatorul FC Argeş, Cornel Penescu, se află în arest de la jumătatea lunii aprilie a acestui an, în dosarul "Mită în fotbal", fiind acuzat de dare de mită, cumpărare de influenţă şi iniţiere şi constituire de grup infracţional organizat. El a fost trimis în judecată în stare de arest, alături de fostul preşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor, Gheorghe Constantin, şi fostul director general al firmei PIC, Liviu Făcăleaţă.

În 11 septembrie, Cornel Penescu a fost trimis în judecată într-un alt dosar, fiind acuzat că ar fi instigat la mituirea unor inspectori financiari din Argeş pentru a se face un control superficial la firmele la care este acţionar. În acest dosar a fost arestaţi, în urmă cu o săptămână, directorul Gărzii Financiare Argeş, Aurel Stoian, şi Gheorghiţă Pieca, administratorul firmelor controlate de Penescu. (V.A.)


×
Subiecte în articol: sport penescu pic sa