x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Cristi Borcea: "Au evoluat la mişto"

Cristi Borcea: "Au evoluat la mişto"

de Vlad Ionescu    |    28 Sep 2009   •   00:00
Cristi Borcea: "Au evoluat la mişto"
Sursa foto: Mihai Stetcu/Gazeta Sporturilor/Intact Images

"Câinii" au suferit prima înfrângere în deplasare din campionat, însă întreaga suflare dinamovistă, în frunte cu Cristi Borcea, arată cu degetul spre arbitrul Istvan Kovacs.



Soarta meciului s-a decis în minutul 89, când portarul dinamovist Dolha a respins imprecis o minge din faţa lui Silvăşan, aceasta a ajuns la brazilianul Eric, care a înscris în poarta goală cu un şut din afara careului. Arbitrul Istvan Kovacs a prins o zi nefastă, ambele echipe având să-i reproşeze câte ceva. Gazdele au cerut penalty după ce Bud a fost jenat în careu de Scarlatache ('11), apoi a fost rândul bucureştenilor să solicite în două rânduri lovitură de pedeapsă. Mai întâi la un fault asupra lui Torje ('40), şi apoi când Andrei Cristea a fost împins în careu de Todea ('69), însă de fiecare dată Kovacs a lăsat jocul să continue.

DOLHA, VINOVAT LA GOL
După meci, Cristi Borcea a luat foc. El a acuzat atât maniera de arbitraj, cât şi prestaţia slabă a propriilor jucători, cărora le-a promis că nu le mai dă nici un ban. "Am avut două penalty-uri clare. Kovacs a greşit, au fost în faţa lui, la 4-5 metri. Sper să se ia aceeaşi decizie ca în cazul lui Lajos, excludere din arbitraj. Acest arbitru e prea tânăr, el trebuie să conducă meciuri doar în Liga 2. Am jucat prost, fotbaliştii au evoluat la mişto.

Promit că nu vor mai vedea nici un ban. Vreau să văd şi eu cum joacă pentru Dinamo, nu pentru altceva. Dolha are cea mai mare parte de vină la gol", a tunat Borcea. Dinamo l-a pierdut pentru meciul următor, cu Pandurii, pe Moţi, care a fost eliminat după terminarea jocului. În drum spre vestiare, Moţi i-a reproşat centralului maniera de arbitraj şi a primit al doilea cartonaş galben.


Au contat greşelile personale
Antrenorul dinamovist Dario Bonetti este de părere că elevii săi ar trebui să uite cât mai repede meciul de la Mediaş, ca să se poată concentra asupra jocului de joi, de la Atena, cu Panathinaikos, din Europa League. "Cred că mai echitabil era un rezultat de egalitate. Am pierdut trei puncte în urma unor greşeli personale. Asta demonstrează că şi noi avem limite, că mai avem mult de învăţat. Trebuie să uităm de acest meci şi să mergem la Panathinaikos foarte concentraţi, pentru că, în opinia mea, acest joc este cel mai important din grupă", a declarat tehnicianul italian.

×
Subiecte în articol: sport arbitraj scandal gaz metan - dinamo