x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Cristi Chivu, la un pas de tragedie!

Cristi Chivu, la un pas de tragedie!

de Mihai Igirosanu    |    Dragos Stoica    |    06 Ian 2010   •   00:00
Cristi Chivu, la un pas de tragedie!
Sursa foto: Dragoş Stoica/Jurnalul Naţional

Căpitanul echipei naţionale, Cristi Chivu, a trăit ieri clipe de coşmar. Accidentat grav la cap, în minutul 48 al meciului Chievo - Inter, Chivu a fost transportat la Spitalul Borgo Trento din Verona, unde a fost operat cu succes.

Duelul aerian între cu fundaşul lui Chievo, Sergio Pellissier, era să aibă urmări tragice pentru liderul actualei generaţii din fotbalul românesc. Cei doi jucători s-au izbit violent, dar numai românul a rămas la pământ. Medicii l-au transportat imediat pe targă în afara terenului, însă s-au temut să-i acorde un prim ajutor de teamă să nu complice situaţia. A fost transportat imediat la Spitalul Borgo Trento din Verona, acolo unde medicii l-au introdus direct în sala de operaţii.

Echipa condusă de profesorul Sergio Turazzi a reuşit să încheie cu succes intervenţia chirurgicală după exact o oră şi jumătate. "Intervenţia s-a desfăşurat în mod normal. Peretele cerebral părea neafectat, cutia craniană a fost reconstruită cu osul pacientului. Suntem încrezători că pacientul se va vindeca fără probleme", a declarat medicul Turazzi imediat după operaţie.

NOAPTE LA TERAPIE INTENSIVĂ
Din sala de operaţii, Cristi Chivu a fost dus direct la terapie intensivă, acolo unde şi-a petrecut noaptea trecută. Accidentarea sa a alarmat pe toată lumea la Inter. Imediat după finalul meciului de la Verona, câştigat de Inter cu 1-0, toţi jucătorii au luat drumul spitalului. Vedetele aflate sub comanda lui Mourinho au fost alături de căpitanul naţionalei României chiar în momentele în care medicii îl duceau către sala de operaţii.

MUTU A ÎNCERCAT SĂ-L SUNE IMEDIAT!
Omul care a ţinut mereu legătura cu familia lui Chivu după nefericita accidentare, impresarul său, Victor Becali, a declarat pentru Jurnalul Naţional: "Situaţia lui Cristi este sub control, nu este nimic grav. Este conştient, se află la spital, la terapie intensivă. Deasupra ochiului i s-a format şi un hematom, dar intervenţia chirurgicală a rezolvat problema. Chiar acum m-a sunat şi Adrian Mutu, care era îngrijorat de ce s-a întâmplat. Mi-a spus că a încercat să-l sune imediat pe Cristi după meciul său de la Siena, însă nu l-a prins. Era şi normal, mobilul rămăsese în vestiar. Adi mi-a transmis să-l ţin la curent cu situaţia lui Cristi. Asta pentru că tot s-a speculat în ultima perioadă că ei doi nu se află în cele mai bune relaţii".


Sezon încheiat
Chiar dacă încă nu se cunoaşte cu exactitate cât anume va fi nevoit să stea departe de gazon căpitanul naţionalei, este sigur că absenţa va dura cel puţin câteva luni. Cum loviturile la cap sunt tratate cu maximum de atenţie, se pare că actualul sezon este încheiat pentru Cristi Chivu, care nu va mai putea evolua la Inter până în vară.

Conform doctorului Barbara Saccani, fotbalistul a avut mare noroc că peretele cerebral nu a fost deloc afectat de fragmentele osoase care s-au desprins din craniu. "Consecinţele ar fi fost în acest caz mult mai grave. La această oră este practic imposibil de prevăzut cât anume va lipsi jucătorul de pe teren, deoarece acest lucru depinde de modul cum se recuperează. Oricum, este vorba de câteva luni", a declarat Saccani pentru Goal.com.

 

Sperietură groaznică
Partida pe care Inter a susţinut-o la Verona fost urmărită la televizor şi de Adelina Chivu, soţia fotbalistului trăgând o sperietură groaznică în momenttul accidentării acestuia. "Am simţit că mi se face rău. M-am speriat foarte tare în acel moment, mă rugam doar să nu fie ceva grav. L-am sunat pe doctorul echipei, dar acesta, din fericire, mi l-a dat imediat pe Cristi. Am ajuns la puţin timp după operaţie, am intrat la el, era perfect conştient. M-a întrebat cine a marcat pentru Inter, uitase, iar apoi m-a mai întrebat ce au făcut Juventus şi Milan. Toate lucrurile sunt bine, la o astfel de lovitură e important că pacientul este conştient", a dezvăluit Adelina.


Chievo - Inter: 0-1 rezumat
/ conţine şi o acţiune a lui Chivu în careul veronezilor, când după ce a depăşit trei adversari a şutat la poartă şi momentul în care Chivu a fost transportat cu ambulanţa.

×
Subiecte în articol: sport chivu video