x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Criza nu iartă

Criza nu iartă

de Vlad Ionescu    |    28 Mai 2009   •   00:00
Criza nu iartă
Sursa foto: Christian Silva/Jurnalul Naţional

Cel mai galonat club din sportul românesc în ultimii ani se confruntă cu serioase probleme financiare, mulţi performeri ajungând în situaţia de a nu fi plătiţi de luni bune.



Numită preşedinte la Dinamo acum două luni, fosta mare canotoare Elisabeta Lipă trebuie să gestioneze o situaţie dificilă, determinată de criza mondială, care nu a ocolit nici un domeniu de activitate. Ea explică de ce s-a ajuns aici şi spune că doreşte să poarte o discuţie cu ministrul de Interne.

Jurnalul Naţional: Componenţii echipei de handbal se plâng că nu şi-au mai luat banii din luna octombrie...
Elisabeta Lipă: Toate obligaţiile Ministerului de Interne faţă de sportivi sunt achitate la zi. Banii despre care vorbesc ei sunt contracte încheiate cu sponsorul prin fundaţia Pro Dinamo. Iar sponsorul nu le mai poate onora. Este vorba despre 120.000 de euro. Am vorbit şi cu preşedintele Federaţiei de Handbal, Cristian Gaţu, care mi-a spus că problema e generală, pentru că sponsorii se retrag de peste tot. Sportivii de la Dinamo nu îşi dau seama de faptul că în aceste vremuri grele ei sunt mai asiguraţi în comparaţie cu cei de la alte cluburi.


Baschetbaliştii vor să plece şi ameninţă chiar că vor da clubul în judecată...
Şi în acest caz e vorba tot despre contracte încheiate prin fundaţia Pro Dinamo. Restanţele sunt de şase-şapte luni. Le-am cerut să-mi aducă acele contracte să văd şi eu despre ce este vorba, care este valoarea şi nici acum, după o săptămână, nu a venit nimeni. Cu probleme asemănătoare se confruntă şi rugby-ul. Criza a lovit sponsorii, care acum nu mai au bani. Nu putem să-i strângem de gât pentru asta.


Care este bugetul clubului Dinamo pe anul 2009?
Nici noi nu mai ştim, pentru că banii ne vin eşalonat. Oricum, faţă de anul trecut, bugetul este mai mic cu 30%. Aşteptăm rectificarea bugetară din luna iunie, care sper să fie pe plus. Altfel, nu va fi bine. O altă problemă este aceea că toate posturile sunt blocate. Nu numai la noi, ci în întregul minister. Un club presupune o mişcare permanentă, pentru că trebuie aduşi oameni noi în locul celor care pleacă. Chiar vreau să vorbesc cu ministrul Dan Nica, ca să putem da drumul la angajări.

×
Subiecte în articol: sport