x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Cupa Davis - Azi incepe SUA - Romania

Cupa Davis - Azi incepe SUA - Romania

de Vicentiu Neagoe    |    Mihai Igirosanu    |    10 Feb 2006   •   00:00
Cupa Davis - Azi incepe SUA  -  Romania

Diseara, in superba statiune californiana La Jolla va incepe intalnirea din primul tur al Grupei Mondiale, dintre SUA si Romania.

Aseara, de la ora 21:00, a avut loc tragerea la sorti, care a decis ordinea primelor doua meciuri de simplu, care ii va opune diseara pe primii jucatori ai celor doua echipe, Andy Roddick si Victor Hanescu, numerelor 2, James Blake si Andrei Pavel. Meciul de "dublu" va avea loc maine, de la ora 23:00, iar ultimele doua confruntari de simplu sunt programate duminica, incepand cu ora 21:00. Toate partidele vor fi transmise in direct de TVR 1.

PREMIERA. La 25 de ani si aflat momentan pe locul 41 in clasamentul ATP, Victor Hanescu se va afla pentru prima oara in postura de jucator numarul 1 al reprezentativei tricolore. Motivele care au condus la aceasta situatie au fost prestatiile bune de anul trecut, dar si caderea libera a lui Andrei Pavel, ajuns la varsta de 31 de ani. Totusi, americanii se tem mai mult de experienta lui Pavel. "A jucat multe meciuri in Cupa Davis. Ne asteapta un meci dificil!", a declarat capitanul-nejucator al americanilor, Patrick McEnroe.

In pofida optimismului afisat de presedintele FR Tenis, Ilie Nastase, care crede ca "ii putem bate pe americani, fiindca intr-un singur meci, indiferent de adversar, se poate orice", sansele Romaniei sunt extrem de reduse. Castigatori a 32 de trofee, americanii sunt decisi sa nu mai rateze un nou sezon, dupa ce anul trecut au fost eliminati de Croatia, in optimile de finala. Ei se bazeaza pe suprafata rapida, care il avantajeaza in special pe puternicul Andy Roddick, posesorul unui serviciu-bomba, dar si pe coeziunea uluitoare a "dublului" format din gemenii Bob si Mike Bryan.

PALMARES. SUA si Romania se intalnesc pentru a sasea oara in Cupa Davis, trei dintre celelalte cinci confruntari avand loc chiar in finala, in anii 1969, 1971 si 1972. Palmaresul ne este clar defavorabil, americanii impunandu-se in toate meciurile.

INCREZATOR
"I-am spus capitanului Patrick McEnroe ca sunt pregatit sa ma dedic castigarii Cupei Davis. Avem una dintre cele mai bune echipe din ultimii ani"
Andy Roddick
jucatorul nr. 1 al SUA

SANSE
"Americanii sa nu uite ca si noi provenim din Balcani, ca si croatii, care i-au eliminat anul trecut. Inca nu ne-am decis asupra echipei de dublu. Gazdele sunt favorite, e clar, dar avem sansa noastra si ne-o vom juca pana la sfarsit"
Florin Segarceanu
capitan-nejucator Romania

ALT ANTRENOR
Conform cotidianului US Today, vedeta echipei americane, Andy Roddick, a renuntat la serviciile antrenorului Dean Goldfine, urmand sa fie pregatit chiar de catre fratele sau mai mare, John Roddick. Decizia a fost luata la finele saptamanii precedente si are ca motiv dezamagirea suferita la Australian Open, cand Roddick a fost eliminat in turul 4 de cipriotul Marcos Baghdatis. Al treilea jucator al lumii a fost antrenat de Goldfine timp de aproximativ un an, fiind al treilea tehnician al tenismanului american in ultimii trei ani, dupa Tarik Benhabiles si fostul campion Brad Gilbert. In varsta de 29 de ani, John Roddick a jucat tenis la Universitatea din Georgia, unde a devenit, ulterior, antrenor. De asemenea, fratele mai mare al lui Andy Roddick conduce o academie de tenis in San Antonio.
FARA FEDERER
Pe langa intalnirea SUA - Romania, in cadrul turului 1 al Grupei Mondiale vor mai avea loc alte sapte confruntari. Cele mai disputate partide se anunta a fi Germania - Franta si Argentina - Suedia. Liderul mondial, Roger Federer, nu va evolua pentru Elvetia in meciul de pe teren propriu, cu Australia. Iata programul complet al intalnirilor, suprafata de joc si locul de desfasurare: Graz (zgura, in sala): Austria - Croatia; Buenos Aires (zgura, aer liber): Argentina - Suedia; Minsk (carpeta, sala): Belarus - Spania; Geneva (zgura, sala): Elvetia - Australia; Halle (carpeta, sala): Germania - Franta; Amsterdam (carpeta, sala): Olanda - Rusia; Rancagua (zgura, aer liber): Chile - Slovacia. In sferturile de finala, invingatoarea din meciul SUA - Romania va intalni echipa castigatoare a confruntarii dintre Chile si Slovacia.

×
Subiecte în articol: sport romania roddick andy roddick