x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Cupa Davis - Coreenii cred ca zgura ii ajuta

Cupa Davis - Coreenii cred ca zgura ii ajuta

de Madalina Corbeanu    |    21 Sep 2006   •   00:00
Cupa Davis - Coreenii cred ca zgura ii ajuta

Jucatorii din echipa de Cupa Davis a Coreei de Sud sustin ca au sansele lor in infruntarea cu Romania din meciul de baraj pentru mentinerea in Grupa Mondiala. Vedeta coreenilor este jucatorul Hyung-Taik Lee, locul 58 ATP.

Dialogul ziaristilor romani cu tenismenii care alcatuiesc echipa de Cupa Davis a Coreei de Sud a fost aproape imposibil, avand in vedere ca asiaticii nu cunosc nici o limba de circulatie internationala. Salvatoarea jurnalistilor prezenti la conferinta de presa de la Arenele BNR a fost sotia antrenorului asiaticilor, care avea ceva cunostinte de engleza si care a tradus declaratiile jucatorilor. Fara indoiala, cel mai periculos adversar al echipei Romaniei este Hyung-Taik Lee, care a ajuns saptamana trecuta pana in semifinalele turneului de la Beijing. "Nu este important cate sanse avem procentual, pentru ca in Cupa Davis rezultatele pot fi surprinzatoare. Nu favoritii sunt cei care castiga de fiecare data. Noi vrem sa intram in Grupa Mondiala si credem in sansele noastre", a declarat Lee.

INCREZATORI. Numarul 58 in clasamentul ATP, Lee, este adeptul suprafetelor rapide, insa jucatorul coreean a marturisit ca si zgura i-a adus satisfactii si l-a avantajat in unele meciuri. "Pe zgura, am jucat o finala la Houston si am ajuns in turul doi la Roland-Garros", a afirmat vedeta coreeana. Lee este neinvins, in 2006, in Cupa Davis, avand cinci victorii (patru la simplu si una la dublu). Anul acesta, Coreea de Sud a jucat doua meciuri, cu India si cu Taipei, si de fiecare data s-a impus cu 4-1.

ECHIPA. Pentru partida cu Romania, capitanul-nejucator al asiaticilor, Yong-Dae Jeon, a selectionat patru jucatori : Hyung-Taik Lee (nr. 58 ATP), Woong-Sun Jun (nr. 374 ATP), Hee-Seok Chung (nr. 482 ATP) si Kyu-Tae Im. Desi a declarat ca formula exacta de joc va fi stabilita abia astazi, inainte de tragerea la sorti, Jeon a afirmat ca la dublu, cel mai probabil, il va trimite in teren pe Hyung-Taik Lee, acesta urmand sa faca pereche cu Chung.

STIU DE SABAU
Intrebat ce stie despre jucatorii romani, Hyung-Taik Lee a declarat ca nu il cunoaste pe Victor Crivoi, insa a admis ca il stie bine pe Sabau, impotriva caruia a jucat un meci. Tenismanul sud-coreean nu stia insa ca Razvan Sabau nu face parte din lotul Romaniei pentru meciul de la sfarsitul saptamanii. Desi antrenorul a anuntat ca nu sunt probleme de sanatate in lot, unul dintre jucatorii coreeni a venit la conferinta de presa avand aplicata pe cot o punga cu gheata. Chestionat in privinta unor eventuale neplaceri, acesta a replicat: "Nici vorba. Asa imi place mie sa ma racoresc dupa fiecare antrenament".

INTRAREA, 5 RON
Pentru cele trei zile in care se desfasoara competitia, organizatorii au stabilit ca pretul biletelor sa fie de 5 RON. Astazi va avea loc, la Arenele BNR, tragerea la sorti a meciurilor. Prima partida de simplu este programata maine, de la ora 12:00, pe terenul central, sambata, de la ora 12:30, are loc prezentarea oficiala a celor doua echipe, dupa care va incepe meciul de dublu, in timp ce duminica, de la ora 12:00, are loc prima intalnire de simplu din ultima zi. Liderul echipei Romaniei, Andrei Pavel, a declarat ca publicul va avea un rol important si ca se bazeaza pe incurajarile celor din tribune.

×
Subiecte în articol: sport cupa davis