x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport CUPA DAVIS - La mâna norocului

CUPA DAVIS - La mâna norocului

de Vlad Ionescu    |    23 Sep 2008   •   00:00

Învingătoare cu scorul de 4-1 în meciul de baraj disputat în compania Indiei, echipa României va afla astăzi cu cine va juca la anul în primul tur al Grupei Mondiale.



Învingătoare cu scorul de 4-1 în meciul de baraj disputat în compania Indiei, echipa României va afla astăzi cu cine va juca la anul în primul tur al Grupei Mondiale.

Tragerea la sorţi este programată la Madrid, cele 16 echipe urmând să fie împărţite în două grupe valorice, în funcţie de locul ocupat în clasamentul general al Cupei Davis, dat publicităţii ieri. În această ierarhie, România se află pe poziţia a 14-a şi va face parte din urna a doua, alături de Austria, Chile, Cehia, Israel, Olanda, Serbia şi Elveţia. În prima urnă, a capilor de serie, vor intra Argentina, Spania, Rusia, SUA, Croaţia, Suedia, Germania şi Franţa. La o primă vedere, pentru Victor Hănescu şi compania, cea mai bună variantă ar fi ca sorţii să ne scoată în cale echipa Germaniei (locul 7), meciul urmând să se dispute în România.

FINALĂ INEDITĂ

În ultimul act al ediţiei din acest an se vor întâlni formaţiile Spaniei şi Argentinei. Spania a învins la Madrid, cu 4-1, echipa SUA, deţinătoarea trofeului, în timp ce Argentina a întrecut cu 3-2, la Buenos Aires, reprezentativa Rusiei. Meciul se va disputa în perioada 21-23 noiembrie, pe terenul sud-americanilor, care vor avea astfel şansa de a câştiga pentru prima oară “Salatiera de argint”, după finalele pierdute în 1981 şi în 2006. Spaniolii se află la a şasea finală din istorie, în palmaresul lor figurând două victorii, în 2000 şi în 2004.

×
Subiecte în articol: sport