x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Cupa Davis : “Nu a fost uşor”

Cupa Davis : “Nu a fost uşor”

de Madalina Corbeanu    |    12 Feb 2008   •   00:00
Cupa Davis : “Nu a fost uşor”
Sursa foto: Christian Silva/

Deşi echipa sa a învins România cu 5-0, căpitanul “cocoşilor”, Guy Forget, a recunoscut că lupta în teren a fost mai strânsă decât a crezut.

Deşi echipa sa a învins România cu 5-0, căpitanul “cocoşilor”, Guy Forget, a recunoscut că lupta în teren a fost mai strânsă decât a crezut.

La finalul întâlnirii de la Sibiu, care ne-a trimis pentru a 12-a oară în ultimii 13 ani în barajul de supravieţuire în Grupa Mondială a Cupei Davis, jucătorii noştri au declarat că rezultatul a fost mult prea sever. “Este un scor dur. Pavel a jucat foarte bine cu Tsonga, a avut şanse să ajungă în setul cinci. Şi la dublu am fi putut câştiga. Au fost două meciuri în care se puteau obţine două puncte, iar apoi lucrurile ar fi stat altfel”, a declarat Tecău.

 

SPORTIVITATE. Guy Forget a avut, la rândul său, cuvinte de laudă la adresa românilor: “Pavel a fost mereu aproape de Tsonga. A fost un meci de un nivel foarte înalt. Nici jocul de dublu nu a fost o formalitate, deşi eram net superiori”. Pe aceeaşi poziţie s-a situat şi presa din Hexagon, care a remarcat că, în ciuda dife­renţei clare, francezilor nu le-a fost deloc uşor. “Ai noştri au dat dovadă de sânge rece în momentele decisive. La rândul lor, românii nu au fost lipsiţi de merite, oferind un tenis de calitate”, a notat cotidianul Le Petit Journal. Dacă România va mai trebui să aştepte pentru a-şi afla adversarul din baraj, Franţa va întâlni în sferurile de finală, în deplasare, echipa SUA, nimeni alta decât deţinătoarea trofeului. Iată programul celorlalte me­ciuri din această fază: Rusia – Cehia, Argentina – Suedia şi Germania – Spania.

 

madalina.corbeanu@jurnalul.ro

×
Subiecte în articol: sport