x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Cupa Davis - Pavel ne tine in Grupa Mondiala

Cupa Davis - Pavel ne tine in Grupa Mondiala

de Madalina Corbeanu    |    25 Sep 2006   •   00:00
Cupa Davis - Pavel ne tine  in Grupa Mondiala

Programata initial pentru sambata, dar amanata din cauza ploilor abundente, intalnirea de dublu din barajul pentru mentinerea in Grupa Mondiala s-a disputat abia ieri si s-a incheiat dupa o noua intrerupere de o jumatate de ora.

La capatul a trei zile ploioase, echipa de Cupa Davis a Romaniei s-a impus in fata Coreei de Sud. Eroul meciului a fost Andrei Pavel care, dupa victoria decisiva pentru 3-1, a spus pentru TVR 1: "Noroc cu publicul care m-a scos din cacat". Meciul de dublu si ultimele doua de simplu s-au jucat ieri. Sambata a fost ratata din cauza ploii.

Pavel 4 - Coreea de Sud 1

Echipa noastra a reusit aseara sa se mentina in primul esalon al Cupei Davis. Omul decisiv a fost, ca intotdeauna, Andrei Pavel, cel pe umerii caruia s-au obtinut cele trei puncte ale victoriei in fata Coreii de Sud.

Amanat de sambata din cauza ploii necontenite, pentru ieri, meciul de dublu a fost castigat de perechea Andrei Pavel/Horia Tecau, care a trecut cu 2-6, 6-2, 6-3, 7-5 de cuplul format din Hyung Taik-Lee/Hee-Seok Chung. In setul 4, romanii au revenit spectaculos dupa ce adversarii lor conduceau cu 5-1.

EROU. A urmat intalnirea dintre cei mai valorosi jucatori ai celor doua echipe, Andrei Pavel si Hyung Taik-Lee. Din fericire, "Cneazul" a invins cu 4-6, 6-4, 6-3, 6-2. Desi parea terminat, mai ales din punct de vedere fizic, Pavel a mai strans o data din dinti pentru a castiga de unul singur o intalnire pentru echipa Romaniei. El a reusit o revenire spectaculoasa, spulberandu-si adversarul care parea inexpugnabil la un moment dat. Finalul a gasit o arena in delir, cu 3.000 de oameni fericiti si un Andrei Pavel stors, dar in extaz. Dupa ce a destupat o sticla de sampanie, cu care a sarbatorit succesul, romanul a spus: "Am reusit cu ajutorul publicului care a fost senzational. Am avut o presiune mare, dar publicul m-a scos din cacat. Imi cer scuze ca spun asta, dar le multumesc inca o data spectatorilor".

ROMANIA - COREEA DE SUD
  • Vineri: Andrei Pavel - Woong-Sun Jun 3-0 (6-0, 6-4, 6-3) Victor Crivoi - Hyung-Taik Lee 0-3 (1-6, 1-6, 0-6)
  • Ieri: Pavel / Tecau - Lee / Chung 3-1 (2-6, 6-2, 6-3, 7-5)
  • Ieri: Andrei Pavel - Hyung-Taik Lee 3-1 (4-6, 6-4, 6-3, 6-2)
  • Florin Mergea - Woong-Sun Jun 2-1 (6-2, 2-6, 6-3)
  • FINALA
    In urma unor intalniri spectaculoase, Argentina si Rusia si-au asigurat calificarea in finala Cupei Davis dupa doar trei si respectiv patru meciuri. In celelalte partide ale barajului pentru mentinerea in Grupa Mondiala, Elvetia lui Roger Federer (foto) a reusit sa invinga Serbia, punctul decisiv fiind adus chiar de liderul mondial, 6-3, 6-2, 6-3 cu Nenad Djokovici. Spania a izbutit sa se impuna in fata Italiei, numarul 2 ATP, Rafael Nadal facand 3-1 prin victoria in fata lui Filippo Volandri, 3-6, 7-5, 6-3, 6-3. Germania ramane si ea in grupa de elita, dupa ce a trecut de reprezentativa Thailandei.
    ×
    Subiecte în articol: sport andrei pavel