x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Cupa Davis / Romania - Coreea 1-1

Cupa Davis / Romania - Coreea 1-1

de Madalina Corbeanu    |    23 Sep 2006   •   00:00
Cupa Davis / Romania  -  Coreea 1-1

In urma primelor doua meciuri de simplu ale barajului de mentinere in Grupa Mondiala, Romania si Coreea de Sud se afla la egalitate. Andrei Pavel l-a invins pe Woong-Sun Jun cu scorul de 6-0, 6-4, 6-3, iar Victor Crivoi a pierdut cu 1-6, 1-6, 0-6 in fata lui Hyung-Taik Lee. Astazi, la ora 13:00, la Arenele BNR are loc meciul de dublu.

Echipele de Cupa Davis ale Romaniei si Coreei de Sud se afla la egalitate, 1-1. Vedetele, Andrei Pavel si Hyung-Taik Lee, si-au adjudecat primele puncte.

Romania a inceput bine intalnirea de Cupa Davis contra echipei Coreeei de Sud, contand pentru mentinerea in Grupa Mondiala, pentru ca primul care a intrat pe teren a fost Andrei Pavel. El l-a invins in trei seturi (6-0, 6-4,6-3) pe jucatorul numarul 2 al coreenilor, Woong-Sun Jon. Chiar daca soarele nu a fost prea darnic ieri cu bucurestenii, in tribunele Arenelor BNR au venit 300 de iubitori ai tenisului. Ilie Nastase, Virginia Ruzici, Victor Hanescu s-au numarat printre cei care au aplaudat prima victorie a zilei de ieri, Pavel aratandu-se multumit de reactiile spectatorilor. Coreeanul a recunoscut valoarea lui Pavel, marturisind ca s-a speriat chiar de numele romanului in primul set.

DEPASIT. Agoniseala lui Andrei s-a dus pe apa sambetei, pentru ca pentru Romania a urmat Victor Crivoi, debut in Cupa Davis. Cu un fizic demn mai degraba de un candidat la bacalaureat, fara a avea cunostinte in domeniul tenisului, romanul s-a dovedit un bun partener de antrenament pentru Hyung-Taik Lee (numarul 58 ATP). Romanul a cedat fara drept de apel (1-6, 1-6, 0-6), dupa un joc in care asiaticul nici nu a fost nevoit sa forteze . "L-am vazut pe Victor foarte teapan la antrenamente, dar Lee e intr-o forma excelenta. Nu ma mira, pentru ca Lee e clasat si mai bine decat mine. Trebuie sa stii ceva tenis ca sa ajungi aproape de primii 50 jucatori din lume".

IN EROARE
"Mi-a fost foarte greu. Lee a jucat extraordinar si nu mi-a lasat nici o sansa. Nu ma asteptam sa joace asa. L-am vazut la antrenamente si nu juca asa de tare cum a facut-o cu mine. Daca era neatent sau gresea, ma agatam de el. Altfel, n-am avut ce sa-i fac. Eu la antrenamente am jucat chiar foarte bine, dar acum a fost presiunea prea mare asupra mea" - Victor Crivoi, jucator Romania
PAVEL S-A ACCIDENTAT
Din pacate, la sfarsitul partidei, jucatorul nostru a acuzat ceva probleme la umarul stang, care ar putea avea ca efect inlocuirea sa in meciul de dublu de astazi. La conferinta de presa de dupa meci, Andrei Pavel (foto) a declarat ca durerile la omoplat il mai lasasera dupa ce a aplicat gheata: "Acum sunt bine, voi face si niste ultrasunete si apoi voi sta din nou cu gheata. Am simtit durerea in setul 3, insa nu e chiar asa de grav. Important e ca am castigat. Iar daca ma voi simti bine, cred ca pot juca si la dublu". Meciul de dublu este programat pentru azi, de la ora 12:00. In mod normal, "dublul" nostru ar fi Pavel-Tecau, dar nu e exclus ca, la ora jocului, pe teren sa intre Mergea si Tecau.
ROMANIA - COREEA DE SUD
Ieri: Andrei Pavel - Woong-Sun Jun 3-0 (6-0, 6-4, 6-3) Victor Crivoi - Hyung-Taik Lee 0-3 (1-6, 1-6, 0-6)

Azi, ora 13:00: Pavel / Tecau - Hyung-Taik Lee / Hee-Seok Chung

Maine, ora 12:00: Andrei Pavel - Hyung-Taik Lee Victor Crivoi - Woong-Sun Jun
×
Subiecte în articol: sport pavel cupa davis