x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport CUPA DAVIS/ ROMĂNIA - RUSIA 0-2 / Am primit o lecţie de tennis

CUPA DAVIS/ ROMĂNIA - RUSIA 0-2 / Am primit o lecţie de tennis

de Mihai Igirosanu    |    Dan Tomozei    |    07 Mar 2009   •   00:00

Marat Safin şi Mihail Iujnâi i-au spulberat ieri pe Victor Crivoi şi, respectiv Victor Hănescu, iar echipa Rusiei şi-a asigurat, practic, calificarea în optimile de finală ale Grupei Mondiale. Cu Andrei Pavel doar în scaunul de căpitan-nejucător, România se va întoarce, mai mult ca sigur, în barajul pentru menţinerea în elită.




Victor Crivoi îşi exprimă frustrarea după un eşec, totuşi, previzibil în faţa lui Safin
Christian Silva/JURNALUL NAŢIONAL


Marat Safin – Victor Crivoi 7-6, 6-4, 6-4 şi Mihail Iujnâi – Victor Hănescu 6-4, 6-2, 6-4. Dincolo de rezultatele seci, prima zi a întâlnirii cu Rusia poate fi rezumată, extrem de simplu, astfel: Crivoi şi Hănescu nu au reuşit să câştige nici un set în faţa adversarilor, nereuşind nici măcar să aibă o singură minge de break pe serviciul ruşilor! Astăzi, începând cu ora 13:00, în Sala Transilvania din Sibiu este programat meciul de dublu, dar cuplul Horia Tecău – Marius Copil are puţine şanse în faţa ruşilor Dmitri Tursunov şi Teimuraz Gabaşvili. Chiar şi în cazul unui ipotetic succes, este greu de crezut că mâine, în ultima zi, Hănescu şi Crivoi vor putea trece de Iujnâi şi Safin.

CRIVOI: “M-A DURUT BRAŢUL”
Primul tenisman român care a făcut act de prezenţă ieri, Victor Crivoi a încercat să explice eşecul: “M-a durut puţin braţul şi nu am putut menţine aceelaşi ritm la serviciu. Nu am mai avut aceeaşi tărie din primele game-uri. În celelalte seturi nu m-am putut concentra la punctele cheie. Safin a servit foarte bine, nu ştiu câţi aşi mi-a dat, dar cred că au fost vreo 20. A servit foarte bine şi foarte tare. Se vede că are o forţă foarte mare şi mai are şi doi metri înălţime”, a precizat jucătorul aflat momentan pe locul 123 în ierarhia ATP. La rândul său, Marat Safin a declarat: “Nu mi-au plăcut mingile deloc, nici nu am avut prea mult timp să ne obişnuim cu ele. Am câştigat dar nu pot să spun că am fost satisfăcut de jocul practicat de mine”. Intrat pe teren la 0-1, Victor Hănescu a afişat o şi mai mare neputinţă, fiind surclasat de Iujnâi. “M-a surprins jocul său din spatele terenului, i-a intrat aproape tot. Sincer, în ultimul joc împotriva lui Iujnâi, la Doha, am fost peste el”, a declarat românul.  

Safin, elegant: “Crivoi a jucat bine”

După meci, Marat Safin a oferit o declaraţie elegantă referitoare la prestaţia românului Victor Crivoi: “A jucat bine şi a profitat de faptul că eu nu am alergat prea mult. Eu mai mult mă chinuiam să pun mingea în teren şi nu am putut să dau lovituri deosebite. De aceea am şi devenit puţin nervos”, a explicat Marat Safin. În lipsa lui Nikolai Davidenko, vedeta din lotul Rusiei a mai precizat: “Am insistat să avem sistemul «hawk-eye» pentru că orice minge este foarte importantă, iar jocul în condiţiile de aici este foarte rapid şi vrem să fim siguri că totul este în ordine. Cred că şi românii se bucură că beneficiază de acest sistem”. Căpitanul-nejucător al Rusiei, Şamil Tarpişev părea să nu fie deranjat de nimic: “Mă aşteptam să fie mai greu, să fie meciuri de 50%. A fost totul ok, şi terenul şi mingile”.

Românii şi-au găsit scuza: terenul

În frunte cu primul looser al zilei de ieri, Victor Crivoi, românii au găsit motivul rezultatului de 0-2. “Punctele erau destul de scurte pentru că suprafaţa este foarte rapidă. Mie mi-ar fi plăcut să fie puţin mai lentă, pentru a avea mai mult timp să joc cu el din spatele terenului acolo unde sunt specialist. Aici însă nu prea am apucat deoarece mingea venea foarte devreme şi aluneca rău, a spus Crivoi. La rândul său, sparring-partnerul lui Iujnâi, Hănescu a continuat pe aceeaşi idee ieftină: “Nu pot spune că suprafaţa de joc este favorita mea, dar am încercat oricum să dau tot ce pot. Sperăm să bată băieţii la dublu şi să ne readucă în meci”. Pe finalul setului trei al meciului lui Hănescu, când românul mai respira în faţa adversarului, Andrei Pavel a încercat din răsputeri să mai anime amorţitul public sibian, însă fără prea mult succes.

“Am sperat mult într-un echilibru pentru acest meci al lui Hănescu. Speram să intrăm mâine cu 1-1 şi poate avem o şansă. Dacă suntem puţin realişti, putem spune că tânărul Marius Copil nu mai are nici o presiune, nu mai are ce pierde”.
Ruxandra Dragomir / preşedinte FR Tenis

×
Subiecte în articol: sport victor hanescu safin crivoi