x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Cupa EHF: Rulmentul Braşov uimeşte Europa / Victorie fără bancă de rezerve!

Cupa EHF: Rulmentul Braşov uimeşte Europa / Victorie fără bancă de rezerve!

de Ovidiu Ciutescu    |    01 Noi 2009   •   00:00
Cupa EHF: Rulmentul Braşov uimeşte Europa / Victorie fără bancă de rezerve!

"După ce a plecat şi Alessandrina Barbosa nu mai suntem favoriţi la victorie în meciul cu Baia Mare", prefaţa Herbert Muller meciul tur din cadrul turului trei al EHF. Mai mult, ghinionul antrenorului echipei din Braşov s-a amplificat la încălzire, atunci când Vârtic, una dintre cele 8 jucătoare trecute pe foaia de joc, şi-a luxat glezna piciorului drept. Victoria, scor 31-26, trece în ochii specialiştilor europeni drept un miracol! Cu toate acestea, returul ar putea să nu mai fie programat, Rulmentul mizând începând de astăzi doar pe un lot şapte jucătoare!



Problema iţită pentru staful tehnic al Rulmentui înaintea debutului partidei l-a făcut pe tehnicianul vicecampioanei să decidă un joc fără schimbări timp de 50 de minute. Pentru cunoscătorii fenomenului, faptul este, probabil, unic în analele acestei discipline! Abia în minutul 50 a început să o forţeze pe Georgeta Vârtic pe faza de apărare.  "Chiar nu mă aşteptam la o asemenea evoluţie. Echipa a luptat până în ultima secundă şi am meritat această victorie la cinci goluri. S-a accidentat Vîrtic la încălzire, Moni Gogîrlă are un deget umflat şi probleme cu genunchiul, dar toate fetele au luptat extraordinar pentru culorile acestui club. O diferenţă de patru goluri ar fi însemnat ceva la limită, aşa, cu cinci goluri vom merge acolo să ne batem pentru calificare. Le voi spune fetelor să considere că se porneşte de la 0-0, ca să nu avem surprize. Nu ştiu cine va merge la Baia Mare pentru că astăzi este ultima zi din înţelegere, însă la această întrebare trebuie să răspundă alţii", a spus, entuziast, Muller la finele partidei.

Din păcate pentru această grupare, problemele nu se sfârşesc aici. Pe 7 noiembrie, atunci când este programat returul de la Baia Mare, Muller nu va mai miza pe aportul jucătoarelor Ionica Munteanu, Aneta Barcan şi Cristina Niculaie, înţelegerile lor cu gruparea braşoveană urmând să expire astăzi. Deşi, declarate libere de contract de către FRH, cele trei handbaliste au sperat într-o minune financiară în cadrul clubului şi au acceptat convenţii de joc pentru 10 zile. Acestea au expirat la finele jocului cu Baia Mare. În aceste condiţii Muller va fi nevoit ca la meciul retur să consemneze o altă bornă inedită în istoria handbalului: Primul meci de handbal disputat fără ca o echipă să efectueze schimbări! Asta se va produce dacă Muller va mai avea vreo jucătoare dispusă să efectueze deplasarea pentru meciul retur.  Cele mai bune marcatoare ale Rulmentului au fost Niculaie (9) şi Gogârlă (7), în timp ce de la Baia Mare s-au evidenţiat Geiger (11) şi Balint (10).

Lotul Rulmentul Braşov începând de astăzi:

Dana Vălean - portar
Oana Gogoriţă, Roxana Cherăscu, Carmen Ilie, Simona Gogîrlă, Georgeta Vîrtic, Nicoleta Alexandrescu - jucătoare de câmp.


×
Subiecte în articol: sport