x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Cupa Intertoto - Debut excelent pentru Munteanu

Cupa Intertoto - Debut excelent pentru Munteanu

de Catalin Fainisi    |    Vicentiu Neagoe    |    04 Iul 2005   •   00:00
Cupa Intertoto - Debut excelent pentru Munteanu

Dorinel Munteanu a pornit cu dreptul in cariera de antrenor-jucator al lui CFR Cluj. Ardelenii au invins cu 1-0 pe mult mai titrata formatie iberica Athletic Bilbao. Meciul-retur va avea loc sambata, 9 iulie, pe arena bascilor.

CFR CLUJ - ATHLETIC BILBAO 1-0 / "Munti", debut fericit


Succesul din partida cu bascii i-a asigurat lui Dorinel Munteanu un loc definitiv in sufletele suporterilor clujeni. Daca se califica, ardelenii pot intalni pe St. Etienne sau pe Neuchatel Xamax.

Ploaia patrunzatoare nu i-a oprit pe cei sapte mii de fani clujeni sa vina la meciul de debut al lui Dorinel Munteanu la CFR Cluj, chiar in fata unui nume mare din fotbalul spaniol. Victoria impotriva lui Athletic Bilbao, din turul doi al Cupei UEFA Intertoto, i-a facut sa viseze pe conducatorii, jucatorii si pe fanii din Cluj, care, daca vor elimina pe Bilbao dupa returul de sambata viitoare, vor intalni pe St. Etienne sau pe Neuchatel Xamax.

FERICIRE. Antrenorul-jucator al Clujului, Dorinel Munteanu, considera ca victoria de sambata a fost pe deplin meritata si se datoreaza muncii in echipa. "In cateva zile nu puteam schimba nimic, de aceea meritul este al jucatorilor, care au dat tot ce au mai bun in ei. Cred ca vom forma o echipa de temut in Divizia A", a spus "Munti", dezamagit de accidentarile lui Marginean si Turcu. Capitanul Vasile Jula a recunoscut ca nu se astepta la o victorie in fata lui Bilbao, echipa care a venit mai mult in vacanta in Romania. "Ma bucur enorm pentru Dorinel, pentru ca a debutat cu o victorie la Cluj", a spus Jula.

PARODIE. De cealalta parte, antrenorul echipei din Tara Bascilor s-a declarat dezamagit de evolutia tinerilor sai fotbalisti. "In prima repriza nu am jucat nimic, am jucat o parodie de fotbal. Din punct de vedere tactic, echipa este departe de ceea ce imi doresc eu. Ne-au lipsit spiritul de competitie si agresivitatea in atac. Este un rezultat rusinos", a spus spaniolul, "desfiintat" de presa iberica dupa acest meci.

CFR CLUJ - BILBAO 1-0
  • A marcat: Tilinca (’36)

    CFR CLUJ
    Turcas - Panin, Jula, Milosevici, Vasie - Oncica, Marginean (’46 Gosa), D. Munteanu, Turcu (’18 Astilean) - Anca (’90+3 Mijin), Tilinca. Antrenor: D. Munteanu

    ATHLETIC BILBAO
    Lafuente - Ormazabal, Martinez, Amorebieta, Casas - Solabarrieta (’46 Gonzalez), Paredes (’46 Garcia), De Paula (’85 Lizoain), J. Guerrero, Gutierrez - Ariaga. Antrenor: Jose Mendilibar
  • PROVIDENTIAL
    "L-am vazut pe Gonzalez ca se uita insistent la coltul din dreapta mea si m-am hotarat sa sar in partea cealalta. Asa am facut, si am reusit sa resping mingea. Sunt bucuros ca am aparat penalty si am contribuit la victorie. Sper sa ne calificam in faza urmatoare"
    Petru Turcas - portar CFR Cluj

    MARCATOR
    "Ma simt intr-o forma de zile mari datorita staff-ului medical, care a tras de mine toata saptamana. Sper sa ma opresc cat mai tarziu din marcat, dar sunt foarte multumit ca am reusit victoria fara a primi gol. Este minunat faptul ca am reusit o victorie importanta in fata unei echipe celebre din Spania si din Europa. Ma bucur pentru debutul de senzatie al lui Dorinel Munteanu"
    Cosmin Tilinca - atacant CFR Cluj
    ×
    Subiecte în articol: sport cluj munteanu