x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Cupa Pannon: Serbia, încă o distracţie cu România

Cupa Pannon: Serbia, încă o distracţie cu România

de Ovidiu Ciutescu    |    30 Oct 2009   •   00:00
Cupa Pannon: Serbia, încă o distracţie cu România

Naţionala de handbal masculin a României a fost învinsă aseară, la Papa, de reprezentativa similară a Serbiei, cu scorul de 40-32 (21-13). Partida a contat în cadrul Cupei Pannon. A fost primul joc susţinut de echipa lui Petre Ghervan în cadrul turneului organizat de Federaţia Ungară de Handbal, în memoria pivotului Marian Cozma.



Serbia ne-a luat peste picior încă din start şi a dominat copios partida, interul Vujin fiind pentru handbaliştii noştri cam ce a fost Jovanovic pentru tricolorii lui Răzvan Lucescu . Astfel, românii s-au văzut conduşi cu 7-1 în minutul 9, 14-9  în minutul 2 şi 21-13 la pauză Repriza secundă a aparţinut tot sârbilor (26-17, min. 39), care au dictat ritmul pe teren şi au avut procentaje superioare la finalizare, dar şi o apărare mult mai precisă. Tricolorii au revenit din nou (26-20 min 42), dar în pofida jocului mai bun, nu au avut forţa de a depăşi Serbia, care s-a impus, cu 40-32. De remarcat faptul că în echipa Serbiei au evoluat mai mulţi foşti coechipieri ai lui Marian Cozma la MKB Veszprem. Printre aceştia s-au aflat Vujin şi Zarko Sesum. Ultimul, despre care tatăl său se vorbea că va organiza o vendeta împotriva ţiganilor din Veszprem, a fost, de asemenea, grav rănit  în altercaţia din 8 februarie,  care a dus la decesul handbalistului român. De asemenea, la meciul de aseară au asistat tatăl lui Marian Cozma, Petre Cozma, şi secretarul general al FR Handbal, Mihai Marinescu.

Cupa Pannon a fost deschisă la Papa, de disputa dintre Tunisia şi Ungaria, care au încheiat la egalitate, 28-28.


Casetă tehnică:

România – Ghionea 8 goluri, Georgescu 3, Sadoveac 3, Irimescu 3, I. Stamate 3, Fenici 2, Csepreghi 2, Sabou 2, Ciubotariu 2, Toma 2, Rohozneanu 1, A. Stamate 1.

Serbia – Vujin 8, Ilici 6, Toskici 6, Markovici 6, Sesum 4, Stojovici 3, Tubici 2, Stojanovici 2, Kojici 2, Vilovski 1.

Programul Romaniei:

Joi: ora 21.00: Papa:  Romania - Serbia 32-40
Vineri: ora 17.00: Balaton: Romania - Tunisia
Sambata: ora 13.00: Veszprem:  Romania - Ungaria





×
Subiecte în articol: sport