x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Cupa Romaniei - Daniel Niculae a adus trofeul in Giulesti

Cupa Romaniei - Daniel Niculae a adus trofeul in Giulesti

de Sorin Anghel    |    18 Mai 2006   •   00:00
Cupa Romaniei - Daniel Niculae a adus trofeul in Giulesti

Rapid a triumfat aseara in ultimul act al Cupei Romaniei, gratie unei reusite a celui mai iubit jucator giulestean, Daniel Niculae. FC National a bifat a treia finala pierduta in ultimul deceniu.

Obiectiv indeplinit

Rapid a triumfat aseara in ultimul act al Cupei Romaniei, gratie unei reusite a celui mai iubit jucator giulestean, Daniel Niculae. FC National a bifat a treia finala pierduta in ultimul deceniu.

In fata a circa 15.000 de spectatori, trupa lui Razvan Lucescu, incurajat de la tribuna oficiala de tatal sau, a controlat confruntarea de pe stadionul "Lia Manoliu", dar timpul regulamentar de joc nu i-a fost de ajuns pentru a desface apararea ermetica pregatita de italianul Bergodi.

EROI. Giulestenii au fost mai periculosi, insa imprecizia lui Pancu sau a lui Niculae, ori interventiile sigure ale portarului Eugen Nae au inghetat remiza alba. In ofensiva, "bancarii" n-au contat decat prin serpuirile internationalului de tineret, Herea, iar unicul atacant, australianul Griffiths, a parut stingher intre stoperii Rapidului. Ironia sortii a facut ca eroul pozitiv al Nationalului in cele 90 de minute, Nae, sa aiba pe constiinta golul marcat de Niculae in chiar primul minut al prelungirilor, ce avea sa decida si soarta finalei.

EXTAZ. Imediat dupa ultimul fluier al lui Sorin Corpodean, antrenorul Razvan Lucescu s-a grabit sa-si imbratiseze elevii. "Era normal sa ma duc la copii, sa-i imbratisez. Meritam sa castigam la un scor mult mai mare. E o victorie meritata", a declarat tehnicianul. Obiectivul stabilit, inca din tur, de catre Rapid a fost indeplinit. Cupa e in Giulesti!

RENUNTARE
"Ar fi fost nedrept sa nu castigam. Castigarea Cupei ne bucura foarte mult, motiv pentru care campionatul nu ne mai intereseaza. Oricum, este castigat dinainte de Steaua. E pacat ca in fotbalul romanesc exista oameni care jignesc si care transmit suporterilor un mesaj negativ" - Razvan Lucescu, antrenor Rapid

BANII
In momentul primirii trofeului din mainile presedintelui FRF, Mircea Sandu, capitanul Vasile Maftei a fost stropit cu traditionala sampanie, dar si cu lapte adus de actionarul Jean Valvis. "Adu-ne banii, nu lapte!", a strigat fotbalistul in directia conducatorului rapidist, facand aluzie la foarte vechile datorii pe care conducerea le are fata de jucatori. Dupa obisnuita festivitate, cand traversa terenul, patronul George Copos, asa cum a obisnuit la meciurile importante, a fost apostrofat de fani. "Da-le banii!", au strigat suporterii catre vicepremier.

LAUDE
"Razvan Lucescu este cel care trebuie felicitat!", a spus Daniel Niculae, dupa meci. Aflat la a treia finala castigata in cariera, Daniel Pancu a declarat: "A fost foarte important sa castigam! Victoria este absolut meritata. Am demonstrat si in Europa si in campionat ca suntem cea mai buna echipa din Romania". Omul decisiv al acestui final de sezon, Viorel Moldovan, a subliniat ca "acesta a fost obiectivul nostru numarul unu si castigarea acestui trofeu ne elibereaza de o presiune. Ne vom bate pana la capat si pentru titlu."
×
Subiecte în articol: sport