x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Cupa Romăniei Timişoreana - Lanterna pe Masa Tăcerii

Cupa Romăniei Timişoreana - Lanterna pe Masa Tăcerii

de Vicentiu Neagoe    |    27 Sep 2007   •   00:00
Cupa Romăniei Timişoreana - Lanterna pe Masa Tăcerii
Sursa foto: Darius Mitrache/

După "U" Cluj - FC Vaslui care s-a disputat ieri, azi, la Tărgu-Jiu, cu incepere de la ora 16:15, in direct la Antena 1, alte două divizionare A, Pandurii şi "U" Craiova, vor disputa al doilea derby al şaisprezecimilor.

După "U" Cluj - FC Vaslui care s-a disputat ieri, azi, la Tărgu-Jiu, cu incepere de la ora 16:15, in direct la Antena 1, alte două divizionare A, Pandurii şi "U" Craiova, vor disputa al doilea derby al şaisprezecimilor.

După ce in urmă cu mai mult de o lună Pandurii se impuneau in campionat cu 2-0 in faţa Ştiinţei, Cupa Romăniei le-a pus din nou faţa in faţă pe cele două combatante, in şaisprezecimi.

SPECIAL. In sezonul trecut al competiţiei KO, elevii lui Eugen Neagoe au ajuns pănă in semifinale, aceştia dorind să reediteze parcursul bun şi in această ediţie. "Nu ne va fi deloc uşor cu Universitatea pentru că sunt sigur că vor veni montaţi să iasă din pasa neagră in care sunt momentan. Este cel mai echilibrat joc din această fază şi cred că stadionul va fi plin. Dacă ne uităm in clasament suntem favoriţi, dar nu cred că va fi aşa. Va fi un meci pe muchie de cuţit", a declarat Geană, care nu-i va avea la dispoziţie pentru această partidă pe Guso, Păcurar, Adrian Popescu, Vancea şi Edmison. De partea cealaltă, Universitatea Craiova nu vrea să piardă şansa de a salva acest sezon, sperănd intr-un rezultat favorabil. Interimarul Daniel Mogoşanu nu-l va avea la dispoziţie pe Prepeliţă, in schimb va reveni atacantul Florin Costea, care a ispăşit etapa de suspendare. "Chiar dacă suntem unde suntem, pe ultimul loc, meciurile de cupă au specificul lor. Aşa a fost să fie, să cădem cu Pandurii şi să jucăm pe terenul lor. Cred că partida din oraşul lui Brăncuşi va pune capăt ghinioanelor noastre şi vom accede mai departe", a spus finanţatorul Ştiinţei, Adrian Mititelu. Altfel, Poli Timişoara s-a calificat in optimile cupei după ce a invins cu scorul de 3-0 divizionara secundă, Prefab Modelu, prin golurile marcate de Abiodun, Rusic şi Gigel Bucur in cea de-a doua repriză. "M-am speriat in prima parte a jocului pentru că nu mi-a plăcut nimic, dar in partea a doua am apreciat logica lui Uhrin. A forţat şi, ca de obicei, a avut dreptate", a spus finanţatorul violeţilor, Marian Iancu. Antrenorul ceh al lui Poli, Duşan Uhrin, a spus că principalul obiectiv al echipei este Cupa Romăniei. "Campionatul a trecut pe plan secund, prioritară fiind acum cupa", a spus Uhrin.

Care pe care

Chiar dacă sunt angrenaţi intr-un veritabil război al declaraţiilor cu preşedintele FRF, Mircea Sandu, giuleştenii nu iau in calcul decăt victoria in meciul de azi cu "satelitul" lui FCM Bacău. "Suntem deţinătorii Cupei, impunem respect şi trebuie să ne calificăm in faza următoare a competiţiei", a declarat Cristian Săpunaru. "Mergem la Bacău să căştigăm, fiindcă vrem să păstrăm trofeul pe care l-am cucerit anul trecut", a spus Ionuţ Mazilu. De partea cealaltă, antrenorul modovenilor, Vasile Jercălău, a spus că formaţia sa n-ar trebui privită ca o victimă sigură: "Suntem in Liga a III-a, avem un lot format mai mult din tineret, insă cu siguranţă rapidiştii sunt foarte siguri de victorie, iar acest lucru ar putea fi un atu pentru noi. Oricum, va trebui să ne depăşim condiţia pentru a avea şanse in faţa giuleştenilor".

Oliveira e bine

Mijlocaşul lui CFR Cluj, Pedro Oliveira , care marţi a fost implicat intr-un accident rutier, intrănd cu maşina pe care o conducea intr-un autobuz, a fost externat din spital, dar a rămas in afara lotului convocat de Ioan Andone pentru meciul pe care ardelenii l-au disputat ieri, in "16-imile" Cupei, cu FC Săcele. "Doctorul mi-a spus să nu mă antrenez două săptămăni, dar nici nu mă găndesc să stau atăt pe tuşă", a spus portughezul.

Cu seriozitate

Antrenorul lui Dinamo, Walter Zenga, nici nu concepe ca echipa sa să nu treacă de Progresul Bucureşti in "16-imile" Cupei. "Vom trata meciul cu toată seriozitatea, chiar dacă este posibil să dau credit şi unor jucători care au evoluat mai puţin in ultima perioadă, asta pentru a demonstra că Dinamo poate conta in orice moment pe toţi componenţii lotului. Cupa Romăniei este insă unul dintre obiectivele noastre şi vreau neapărat să căştigăm partida cu Progresul fiindcă ne aşteaptă apoi două confruntări foarte importante, la Cluj, cu CFR, şi in Suedia, cu Elfsborg", a spus tehnicianul italian. Meciul dintre Progresul şi Dinamo va avea loc azi, de la ora 20:30, pe Stadionul Cotroceni, şi va fi transmis in direct de Antena 1. Preţul unui bilet la tribuna intăi este de 30 de lei, iar la tribuna a doua un tichet costă 20 de lei.

Cupa Romăniei

Marţi

Prefab Modelu - Poli Timişoara           0-3

Abiodun (’62), Rusic (’65), G. Bucur (’89)

Jiul Petroşani - Farul    3-2

Apetrei (’35), Tismănaru (’76, ’80) / Pătraşcu (’9), Chigou (’10)

Severnav Tr. Severin - Ceahlăul          1-3

Mutinio (’90-pen) / Ayza (’25),

Golban (’51), Schumacher (’57)

 Ieri

FC Săcele - CFR Cluj 0-3

Mureşan (’17), Jose (’49), Fabbiani (’60)

Concordia Chiajna - Oţelul      0-6

Jula (’16,) Daniel Stan (’21, ’32),

Elek (’79, ’85), Brujan (’90)

Mureşul Deva - Poli Iaşi          2-3

Lintaru (’7), Vaidis (’35)/ Paruolo (’31), Miclea (’48, ’49)

ACU Arad - Dacia Mioveni    0-2

Vrăjitoarea (’39), Costescu (’70)

Tricolorul Breaza - Gloria Buzău          0-1

Guda (’15)

FC Baia Mare - Unirea Urziceni          1-4

Batin (’14)/Onofraş (’17, ’29), Pădureţu (’63), Bilaşco (’70)

Sănătatea Cluj - UTAÂ 1-0

Gaşpar (’45)

"U" Cluj - FC Vaslui   3-0

Goga (’28), N. Jovanovici (’73, ’86)

FC Braşov - Gloria Bistriţa      1-0

Senin (’87)

FCM Bacău - Steaua  0-4

Zaharia (’38,’56,’84), V. Badea (’61-pen)

Măine

Ora 15:30

FCM II Bacău - Rapid

Arbitri: V. Stănişteanu - S. Gheorghe,Gh. Negoiţă

Ora 16:15 (Antena 1)

Pandurii - "U" Craiova

Arbitri: Cr. Balaj - Z. Szekely, M. Nagy

Ora 20:30 (Antena 1)

Progresul Bucureşti - Dinamo

Arbitri: Ad. Comănescu - Ad. Vidan, D. Roşu

×
Subiecte în articol: sport cupa cupa romaniei cupa rom